Çorum’da bir haşhaş üreticisi, eline aldığı tırpanla valilik önüne gelerek eylem yaptı. İlçe Jandarma Komutanlığı’nın talimatları doğrultusunda mahsulünün imha edileceğini ifade eden çiftçi, tepkisini dile getirdi.
Mecitözü ilçesine bağlı Çitli köyünde kendisine ait arazide haşhaş üretimi yapan Eser Can, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan bildiriyle şoka uğradı. 8 dönüm ekili arazisinde 4 dönümünün izin alınmadığı gerekçesiyle imha edileceğini öğrenen üretici, soluğu valilikte aldı. Elinde tırpan ve haşhaşlarla gelen Eser Can, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile görüşmek istediğini söyledi.
Polislerin “Vali bey il dışında” ifadelerine rağmen direnen Eser Can, isyan etti. Daha sonra Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin Özel Kalem Müdürü Niyazi Kızılırmak, üreticiyi dinledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haşhaş üretimiyle ilgili “üretin” sözlerini hatırlatan Eser Can, “Cumhurbaşkanımız ‘üret’ dedi. Yarın gelip benim haşhaşımı sökecekler. Yazık günah değil mi? Bize neden sahip çıkmıyorsunuz?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin Özel Kalem Müdürü Niyazi Kızılırmak ile görüşen mağdur çiftçi, daha sonra polis otosuyla Toprak Mahsulleri Ofisi’ne götürüldü.
Valilikten çiftçiyle alakalı herhangi bir açıklama yapılmazken, çiftçinin valilik önüne döktüğü haşhaşlar polisler tarafından toplandı.