43 yaşındaki M.K. yönetimindeki 68 DZ 012 plakalı tır, Çorum-Alaca kara yolu Hatap Barajı mevkisinde karşı şeride geçip Emre Çetin'in kullandığı 19 AAU 325 plakalı otomobille çarpıştı. Otomobil sürücüsü Emre Çetin, olay yerinde yaşamını yitirdi. 

KAZADA ARAÇ İKİYE BÖLÜNDÜ

Kaza sırasında karşı şeride geçen TIR, otomobili ortadan ikiye böldü. 31 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Emre Çetin'in ölümüne neden olan TIR sürücüsü M.K. ise kaza sonrası gözaltına alındı.

% 100 KUSURLU AMA SERBEST

Olayın ardından hazırlanan kaza tespit tutanağı ve bilirkişi raporunda TIR sürücüsü M.K'nin kazanın oluşumunda 
yüzde 100 kusurlu olduğuna dikkat çekildi. Raporda, "Kaza yeri bir bütün olarak analiz edildiğinde kazanın oluşumuna M.K'nın aracı ile şerit izleme ve değiştirme kurallarına uygun hareket etmemesi ve karşı tarafın kullandığı seyir şeridine geçmesinin olayın asıl sebebini oluşturduğu yani kazanın oluşumuna birinci derecede zemin hazırladığı kanısına varılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

EMRE ÇETİN'İN KUSURU YOK

Bilirkişi raporunda otomobil sürücüsü Emre Çetin'in ise olayda her hangi bir nizamsız davranışı ve tedbirsizliğinin söz konusu olmadığı, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre ihlal ettiği bir kural hatasının bulunmadığı, kusur ve kabahatinin olmadığı görüş ve kanaatine varıldığı vurgulandı.  

YAKINLARI BU DURUMA TEPKİLİ

Tır şoförünün yüzde 100 kusurlu olmasına rağmen serbest kalmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Emre Çetin'in yakınları ise "Yüzde 100 kusurlu olan bir kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması olağan bir durum değildir. Kamu vicdanı adına tutuklanması gerekirken, serbest kalması üzücüdür. İnanıyoruz ki adalet bu gerçeği ortaya çıkaracaktır" şeklinde konuştular.