Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesine 2014 yılında makam aracı olarak alınan 19 KK 333 plakalı aracın resmi belgelerine baktıklarında başlarının döndüğünü belirterek, “Araç ilk alındığı günden itibaren elimizde yer alan belgeleri yayınlıyoruz. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, laf kalabalığı ile siyaset yapabileceği anlayışından artık vazgeçmelidir” dedi.

CHP Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanı Yılmaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“BELEDİYE KENDİ ARACINI YILLARDIR KİRALIYOR

“Sayın başkanın kamuoyundan sakladığı gerçeği biz açıklıyoruz. 2014 yılında malum turizm firmasından kiralanan 19 KL 333 yani bugünkü başkanın makam aracı olan 19 BB 001 plakalı araç iki yıl kirası ödendikten sonra BELTAŞ'a hibe ediliyor. BELTAŞ'tan bu malum turizm firması hibe ettiği aracı aylık olarak kiralıyor. Belediyenin şirketinden kiraladığı aracı tekrar belediyeye kiraya veriyor. Firma isimleri değişiyor ama belgeler gösteriyor ki firma sahibi kişi belediyeden yıllardır araç ihalelerini alan kişi. Yani Çorum Belediyesi kendisine ait araca yıllarca kira ödüyor.”

“4 YIL KENDİ ARACINA KİRA ÖDEDİ”

CHP Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanı Yılmaz, iddialarını şu şekilde sıraladı:
-Şayet araç Çorum belediyesine aitse neden dört yıl boyunca kendi aracınıza kira ödediniz?
- Araç kiralama ihalelerini bu kadar gündeme getirmeseydik D.M.O dan belediye araç alınmayacak ve bu tezgah devam mı edecekti.
Şayet bu iddialarımız yalansa belediye yönetimi araçların ilk gün ki, sahibinden itibaren araç ruhsatlarını kamuoyu ile paylaşsın. Çorum halkı şeffaf siyaseti hak ediyor. Fakat biz bu zamana kadar gördük ki, belediye başkanı hala kendisini seçim çalışmalarında zannetmeye devam ediyor. Biz kamuoyunu belgeleri ile bilgilendirmeye devam edeceğiz. Kendi malı olan araca kira ödeyerek millete makam aracına binmiyorum reklamı yapanların takdiri Çorum halkınındır."