Gazetemizde okuduğunuz söz konusu haberde, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde görevli sekreterlerden birinde, korona virüs testi pozitif çıkmış ve bunun üzerine, sekreterle birlikte Üniversite servisini kullanan Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı bölüm görevlileri evlerinde gözetim altına alındığına dair detaylar paylaşılmıştı.

Yine haber içeriğinde karantina altına alınan personelin görev yaptığı Rektörlük binasının bir katı ise, önlem amacıyla kapatıldığı bilgisine yer verilmişti.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü adı altında gazetelere gönderilen sözde yalanlama açıklamasında, Rektörlük makamı, Üniversite içerisinde çıkan virüs iddialarına hiç girmeden, sadece güvenlik ve önlem amacıyla kapatıldığına dair bilgi verdiğimiz bölümü yalanlamaya çalıştı.

Rektörlük makamı adına yapılan açıklamada, “Rektörlüğümüzün herhangi bir katının ya da bölümünün karantinası söz konusu olmadığı gibi Üniversitemizin tüm faaliyetleri Koronavirüs Salgın Yönetim Komisyonu’nun aldığı kararlar doğrultusunda sağlıklı bir şekilde devam ettirilmektedir” denildi.

Edindiğimiz son bilgilere göre, Hitit Üniversitesi’nde çıkan koronavirüs vaka olayından sonra içlerinde Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim görevlilerinden bir Profesör ve bir Doçentinde içinde bulunduğu 20 öğretim görevlisi ve personel tedbir amaçlı evlerinde gözetim altına alındı.

Hitit Üniversitesi Rektörlük makamına tavsiyemiz odur ki; Kısa süre önce Çorum İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı gibi işlerini yapan ve halka bilgi ulaştırmaya çalışan basın mensupları sözde yalanlamaya ayırdıkları kıymetli vakitlerini, koronavirüs salgınını daha zararsız nasıl atlatabilir konusuna ayırmaları ve gerekli tedbirleri ciddiyetle uygulamalarıdır.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı yönetmeliğe göre de zaten koronavirüs vakası çıkan herhangi bir yer, kurum veya işletmede dezenfekte çalışmalarının kapsamlı bir şekilde yürütülebilmesi için öncelikle ilgili bölümün kapatılması gerekmektedir. Eğer Çorumumuzun bilim yuvası Hitit Üniversitemiz de dezenfekte çalışması yapılmadığı ise, doğal olarak da ilgili bölümler kapatılmamıştır.

Konu ile ilgili Hitit Üniversitesi Rektörlük makamının açıklamasını da siz değerli okuyucularımıza noktası virgülüne dokunmadan aktarıyoruz;

“Değerli Yazılı ve Görsel Medya Mensupları,

İlimizde faaliyet gösteren Yaylahaber, RotaÇorum ve Leblebi TV haber sitelerinde ‘Hitit Üniversitesi’nde Koronavirüs Karantinası’ ile ilgili bugün (10 Ağustos 2020 Pazartesi) yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Siz değerli basın mensuplarımızdan konunun net ve doğru bir şekilde kamuoyuna aktarılması adına aşağıda yer alan açıklamamızı büyük bir hassasiyetle paylaşmanızı rica ederiz.

Üniversitemizden teyidi alınmadan servis edilen bu haberlerde yer aldığı üzere Rektörlüğümüzün herhangi bir katının ya da bölümünün karantinası söz konusu olmadığı gibi Üniversitemizin tüm faaliyetleri Koronavirüs Salgın Yönetim Komisyonu’nun aldığı kararlar doğrultusunda sağlıklı bir şekilde devam ettirilmektedir.

Muhtemel vakalarda ise yürütülen tüm işlemler Sağlık Bakanlığımızın belirttiği koronavirüs tedbirleri kapsamında Koronavirüs Salgın Yönetim Komisyonu tarafından harfiyen uygulanmaktadır.

Aynı zamanda haberlerde ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü’nü yürüten Üniversitemizde, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (ALES) ertelenebileceği gibi yanlış bir bilgi yer almaktadır. Şehrimizde 16 Ağustosta 2020 Pazar günü yapılacak ALES’in ertelenmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Üniversitemizden teyit alınmadan yapılan ve gerçeği yansıtmayan bu haberler karşısında başta hafta sonu ALES sınavına girecek adaylar olmak üzere tüm Çorum halkının müsterih olmasını diliyoruz.

Bu vesileyle hafta sonu yapılacak ALES sınavına girecek tüm adaylara başarılar, Çorum halkına sağlıklı, güzel günler diliyoruz.