Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından özellikle son bir ayda Çorum’da yaşanan yüksek derecede ki koronavirüs vaka ve vefat sayılarından dolayı akıllara ‘Çorum’umu işaret etti?’ sorusu geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “sosyal ilişkileri öne çıkarken tedbirlerin gözardı edildiği ve vaka sayısında artış olduğu yerler oldu. Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illeri de vardı. Bazı illerde hasta artışlarından sorunlar gördük. Valilerimiz ve sağlık yöneticilerimizle görüşecek alınması gereken tedbirleri gözden geçirdik” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere bir hafta önce Çorum’un koronavirüs tablosunu açıklayan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, özellikle kurban bayramından sonra artan koronavirüs vaka sayılarına değinerek, Çorum’da 6 bin 757 kişinin tedavi altına alındığını ve 52 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs dolayısıyla geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasında da Kurban Bayramından önce düşük riskli bölgeler kategorisinde yer alan Çorum, bayramın ardından hızlıca Çok Yüksek Riskli Bölgeler kategorisine yükselmiş ve Çorum koronavirüs haritası en tehlikeli renk olan kırmızıya bürünmüştü.