Açma, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Evde kendi açmanızı yapmak ise düşündüğünüzden çok daha kolay. Bu rehberle, herkesin bayılacağı lezzetleri kolayca hazırlayabilirsiniz.

Mis gibi ev yapımı açma kokusunu evinize taşımaya ne dersiniz? Adım adım bu basit ve lezzetli tarifi takip ederek, herkesin beğenisini toplayacak açmalar yapabilirsiniz.

Süt yerine bu malzemeyi kullanırsanız poğaçalar 1 ay bayatlamıyor! Kaynana Çatlatan Poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi kullanırsanız poğaçalar 1 ay bayatlamıyor! Kaynana Çatlatan Poğaça tarifi

Ev yapımı açma, kahvaltıların ve çay saatlerinin yıldızıdır. Bu pratik tariflerle, herhangi bir mutfak ustası olmasanız bile harika sonuçlar alabilirsiniz. İşte başlamanız için her şey burada!

Açma Malzemeleri

3 su bardağı ılık süt (200 ml ölçüde bardak kullanıldı)
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (bir yumurtanın sarısı açmanın üzerine kullanılacak.)
1.5 tatlı kaşığı kadar tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant kuru maya
8- 8 buçuk su bardağı kadar un (unu eklerken kontrollü olalım)
İsteğe göre arasına zeytin, peynir, tereyağı veya çikolata koyabilirsiniz)

Açma Nasıl Yapılır?

Öncelikle açma yapılışı sırasında kullanacağımız malzemeleri tezgâha çıkaralım.
Karıştırma kabına ılık sütü dökelim ardından şekeri ve mayayı ilave ederek mayanın aktifleşmesi için karıştıralım. Mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika bekleyelim.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek güzelce karıştıralım.
Karıştırılan malzemelerin üzerine 8, 8 buçuk bardağı kadar unu yavaş ve kontrollü ekleyelim. Burada unu birden eklememek önemli bir nokta. Eğer 8 su bardağı unu birden eklerseniz hamurunuz zor kıvam alır.
Unu eklediğimiz hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.
Kulak memesi kıvamından az daha yumuşak hale gelene kadar hamuru yoğuralım.
Hamurumuz istediğimiz kıvama geldiğinde hamurun üzerini streç film ile kapatalım. Daha sonra sofra bezi gibi bir bez ile bir kat daha örtelim.
Hamurumuzun mayalanması yaklaşık 30-40 dakikayı alır. Eğer hamurunuz bu dakika içerisinde iyice kabarmadı ise biraz daha bekleme süresini uzatabilirsiniz.
Kabaran hamurunuzun üzerini açalım. Parçalar kopartarak elimizle çay tabağı genişliğinde açalım. Hamurumuzu rulo şeklinde olacak şekilde sağlı sollu kıvıralım. Açma şeklini her hamura tek tek verelim.
Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilen tepsiye hamurlarımızı aralıklı olacak şekilde dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Dilerseniz açmalarınızın üzerine susam ve çörekotu dökebilirsiniz.
Açmalarımızı tepsi mayası yapalım. 15-20 dakika tepside bekletelim ve mayalanmasını sağlayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Dilerseniz açma hamuruna şekil verme aşamasında içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Böylece zeytinli, çikolatalı, peynirli ve kaşarlı açma yapabilirsiniz.
Puf puf kabaran yumuşacık açmalarınız hazır.

Ev yapımı açma, hem lezzetli hem de pratik bir seçenektir. Bu tariflerle, istediğiniz zaman evinizde puf puf kabaran, lezzetli açmalar yapabilirsiniz. Çeşitli malzeme seçenekleriyle, her damak zevkine hitap eden bu açma tarifleri, kahvaltılarınızı ve pikniklerinizi şenlendirecek. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun!