İskilip Belediyesi Başkanı Ali Sülük, “Geleneksel hale getirdiğimiz Ulu Cami Önünde başlayacak olan ‘Akşemseddin Uğurlama ve Fetih Programına’ tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.Akşemseddin programını organize eden Fikret Kısar açıklamada bulundu.

Açıklamasında, “ 3 Haziran Cuma günü Çarşı camiinde ‘Fetih ve Akşemseddin Sohbetiyle’ başlayacak program; İskilip Belediyesi önünden temsili olarak Akşemseddin’in ata binmesiyle Çorum Mehter takımı eşliğinde Akşemseddin’in İstanbul’a uğurlandıktan sonra Akşemseddin Hazretlerinin İskilip’e bıraktığı vekili Muslihiddin Attar’inin Müftülük arkasındaki kabri ziyaret edilecek devamında yürüyüş Ebussuud Efendinin anne ve babasının bulunduğu Şeyh Yavsi külliyesinden sonra Konferansın yapılacağı Öğretmenevi önünde son bulacaktır. 

Öğretmenevindeki konferansta BAİBÜ Doç. Dr. Şaban Karasakal, ‘Fetih, Fatih ve Akşemseddin’, Tarihçi yazar Nureddin Tanay ise, Akşemseddin’in İskilip’e emaneti olan‘ Şeyh Musluhiddin ATTAR’iyi anlatacak olup, Tanay’ın Attariyle ilgili kitabı da bulunmaktadır” dedi.   

VALİ’DEN TALEPTE BULUNDU

KISAR, ‘ Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin’in sadece İskilip - Çorum’un değil tüm ülkenin ortak değeri olduğunu’ belirtti. Açıklamasında Kısar, “Uzun yıllar İskilip’in Evlik köyünde yaşayan Akşemseddin ailesinin mezarları İskilip MYO’dan Cemal Ekin hoca tarafından Kültür Bakanlığına tescil ettirilmiştir.  Akşemseddin in yaşadığı ve aile bireylerinin mezarlarının bulunduğu Evlik Köyü yolundaki tehlikeli virajların kaldırılıp yolun yeniden yapılmasını ve adeta gübrelik haline gelen Akşemseddin çilehanesinin tescillenmesi için gereğini Çorum’un çalışkan Valisi Sayın Mustafa Çiftçi Bey’den İskilipliler olarak arz ve talep ediyoruz” dedi.