Öncelikle ASKF’nin yalnız bir branşın değil, sporun tüm branşları için bir çatı kuruluş haline gelmesini sağlayacaklarını ifade eden Ferhat Arcı, ‘ASKF’nin amatör sporun tüm branşlarını kucaklaması ve her bir amatör spor branşı için bir gelecek perspektifi geliştirmesi amacındayız. Bu süreçte spora emek veren kim varsa herkesin bilgisi, görgüsü, tecrübesi, aklı bizim için değerlidir ve hepsine ihtiyacımız var. Hiç kimse kendisini bunun dışında hissetmemelidir” dedi.

Yine Çorum amatör sporu için daha fazla kaynak bulmak ve geliştirmek için çaba göstereceklerinin altını çizen ASKF Başkan Adayı Ferhat Arıcı, “Sergileyeceğimiz birliktelik sayesinde kaynak sorununu gerek yerelde gerekse de federasyonlarımız ve Bakanlığımız nezdinde çözeceğimize inanıyoruz.
Yeni dönemde kulüplerimizin kapasitelerini arttırmak ve geliştirmek için ASKF bünyesinde proje ofisi oluşturacağız.

Başarılı olan ve ilimizi Çorum dışında temsil edecek kulüplerimiz için büyük bir sıkıntı doğuran il dışı servis sorununa çözüm üreteceğiz” diye konuştu.
ASKF’nin kurumsal bir yapı haline getirilerek, sporcuların rahatlıkla ulaşabileceği, daha ferah ve geniş bir mekana kavuşmasını sağlayacaklarını vurgulayan Arıcı, “ASKF’nin çalışmalarının ve kulüplerimizin sportif faaliyetlerinin duyurulması ve kamuoyuna mal edilebilmesi için sosyal medya en etkin şekilde kullanılacak.
Çalışma esaslarımız: istişare, ortak akıl, planlı hareket, ilkeli duruş, adil paylaşım olacaktır” şeklinde konuştu.