Afra Düğün Salonu’nda yapılan Çorum Mobilyacılar Esnaf Odası genel kurulunda divan başkanlığını yapan Ali Rıza Ercan’dan, bir üye ürün maliyetlerindeki fiyat dengesizliği ile ilgili konuşmasında sorunların ilgili kurumlara iletilmesi için destek istedi.

Bunun üzerine Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan bahsederken, ağırlıklı olarak isim vermeden hükümete yüklendi.

Federasyon Başkanı Ercan, konuşmasını sürdürürken, salonda bulunan mobilyacı esnaflarından Ahmet Bayraklı, “Sayın Başkan siyaset yapmayın. Burası siyaset yeri değil, mobilyacılar odası genel kuruludur. Burada mesleğimizin sorunlarını tartışalım. Burada her partiden insanlar var” diye tepki gösterdi. Bayraklı’nın bu sözleri bazı üyeler tarafından alkışlarla desteklendi.

Ardından da Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan, eleştirilerini bırakıp, başka konulardan bahsetmeye başladı.

Hatırlanacağı üzere Ali Rıza Ercan, 2018 yılındaki genel kurulda da Çorum Belediye Başkanını hedef alan sözler sarfetmiş, dönemin başkanı Muzaffer Külcü’yü ihanetle itham etmişti,

Ahi Evran Projesi üzerinden kendisine ihanet suçlaması yapan Ercan’a cevap veren Külcü de, Ercan’ın misafir olarak geldiği Çorum’da misafirlik edep ve nezaketine uygun davranması nasihatında bulunarak, “Bizim Çorum sevgimizi, hemşerilerimize olan sevdamızı sorgulamak Ağaç İşleri Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan’ın haddi de değildir, hakkı da değildir” şeklinde cevap vermişti.