Başkent Gaz’ın şahsıma yolladığı 17 Aralık, 17 Ocak arası Elmadağ İlçesinde bulunan evimin aylık 968 tl. doğalgaz faturası. 16 Ocak yani, dün evinde bulunan doğalgazı açamayıp, kömür ile ısınmaya çalışan ve karbondioksit gazı ile zehirlenip, dört evladını öksüz bırakan Erzurumlu gelin gibi nicelerinin hayatına mal olan doğalgaz faturası.

Tasarruf için vanasını kıstığımız, siyaset adamlarından lokmalarımızı azaltalım, etimizi marketten almak yerine, kasaba kuzu kestirelim, bir kilo portakal yiyorsak bir tane, iki tane yiyelim. Ülkemiz bekası için katlanalım, bunları Allah yaptırıyor, Allah yaptırıyor, Allah yaptırıyor diye zırva yaptıkları temel yaşam ürünü doğalgaz faturası.

Aman, İsmail hoca, vanayı çok açmış, kontrolsüz kullanmışsınız ve eviniz yalıtımsızdır demeyin. Bende sizler gibi ev içerisinde sırtımda kazak elimde battaniye ile dolaşanlardanım. Evimin müstakil yalıtımlı ve donanımlı, belki pek çok arkadaşım gibi üst, alt komşu hangi odayı yakmıyor, hangi odada oturuyor diye kış boyu odalarda taşınıp, durmuyorum ama tasarrufa da dikkat edenlerdenim.

Fatura bu efendi:

Elmadağ’da yurt tutmuş Erzurumlu genç bir gelinin ölümüne sebep olmuş, işsiz gençlerin korkulu rüyasına dönüşmüş, 2500-3000 tl. Maaş alan emeklinin hayatını çekilmez yapmış, basında Kızılay aracılığı ile malum vakıflardan ENSAR ve TÜRGEV Vakfına Sekiz Milyon bağış yapmış Başkentgaz’ın faturası bu…

Beka dediğimiz, dış güçler yaptırıyor diye söylediğimiz, Allahtan geliyor diye Yüce Yaradan’a havale edip, iktidarımız ayakta tutmak için olmadık zırvalar yaptığımız Doğalgaz faturası bu…?

Araştırmacı Yazar

İsmail UÇAKCI