TBMM’de Çorum’a İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, TBMM’de AK Parti hükümetinin Çorum’a verdiği sözleri tutmadığını açıkladı.

Çorum ve Çorumluların sorunları ve dertleriyle her zaman ilgilenen, Çorum’un problemlerini Çorum’un muhalefet partisinin milletvekili gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getiren İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, bütçe görüşmeleri sırasında Çorum’a söz verilen havaalanı, demir yolu ve lojistik yollarının sözlerinin tutulmadığını hükümet milletvekillerine hatırlattı.

HEP SÖZ VERİLEN ÇORUM HAVAALANI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bütçe konuşmaları sırasında söz alan ve Çorum’un muhalefet partisi milletvekili gibi konuşan Şenol Sunat, “Sayın Bakan, Çorumlular beni aradılar. Havaalanı, demir yolu ve lojistik yollarının söz verildiği hâlde yapılmadığını, özellikle İskilip ve Tosya bağlantılı İstanbul yolunun temelinin on dokuz yıl önce atıldığını ve her seçim döneminde söz verildiğini ama hâlen bir hareket olmadığını söylememi istediler” dedi.

ÇORUM’UN GÜNAHI NE?

AK Parti hükümetinin Çorum ve ilçelerinden büyük bir destek aldığını ve buna rağmen Çorum ve ilçelerine hak ettiği yeterli hizmeti ulaştıramadığını hatırlatan İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, “Elçiye zeval olmaz, biliyorum AK Parti Milletvekilleri yine bana kızacak bu konuda. Çorumluların günahı ne sayın Milletvekilleri? En büyük desteği de Çorum ve ilçelerinden aldınız. "Nasıl olsa bir şey yapmadan da oy alıyoruz." diye mi düşünüyorsunuz?“ ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTLERİNİZ CUKKA SAĞLAYAMAYACAK DİYE Mİ ÇORUM’A HİZMET GİTMİYOR

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Çorum’a yapılacak yatırım ve hizmetler için, “Müteahhitlerinizin rant elde edeceği, cukka sağlayacağı bir iş olarak görmüyorsunuz herhâlde? Ama ben bu kürsüden söz veriyorum. İYİ Parti iktidarında Anadolu'muzun bütün il ve ilçeleri ayağa kalkacak ve bunu yaparken de kimseye hazinenin parasını peşkeş çekmeden, kimsenin hakkını ve hukukunu yemeden yapacağız” diye konuştu.