Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya'ya geldi. İlk olarak Sakarya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Koca'ya Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Sağlık Bakan yardımcıları Halil Eldemir, Sebahattin Aydın eşlik etti. Bakan Koca, pandemi süreci hakkında ki son gelişmeleri paylaştı. 19'a yakın ilde yoğun bakımda yatan hasta sayısının sıfır olduğunu ve korona virüs salgınının seyri ile alakalı sevindirici bilgiler paylaşan Bakan Koca, bilim kurulunun haftaya toplanacağını ve özellikle maske hususunda önemli kararlar alınacağını aktardı.

“19'a yakın ilde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır”

Vaka sayılarındaki düşüşle birlikte hastanelerde özellikle yoğun bakımlardaki durum hakkında bilgiler veren Bakan Koca, “Salgının seyri giderek bu dönemde etkisini azaltmaya başladı. Özellikle sıfır vaka olan illerimiz, sıfır yatan hastası olan illerimiz ve sıfır yoğun bakım hastası olan illerimiz olmaya başladı. Şuan 19'a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır. Ve her geçen gün bunun azaldığını görüyoruz. Ağrı'da, Uşak'ta, Gümüşhane'de, Bayburt'ta, Artvin'de yoğun bakım yataklarımızda şuan hastamızın olmadığını söyleyebilirim. Buna benzer toplam 19 ilimizde yoğun bakım yataklarımızda hastamızın olmadığını söylemek mümkün” dedi.

“Endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı”

3 ay önce ifade ettiği ‘En kötü günlerimiz geride kaldı, endişe etmeyiniz' sözünü hatırlatan Bakan Fahrettin Koca, “Hatırlarsanız geçen yıl ben, maskeli bu son yazımız olacak demiştim. Ve o dönem inanan çok olmamıştı. Geldiğimiz noktada bahar geldi, o yaza giriyoruz. Gümüşhane ve Giresun'da 3 ay önce hatırlarsanız Sağlık Bakanınız olarak yüksek sesle ifade ediyorum; ‘En kötü günlerimiz geride kaldı, endişe etmeyeniz, müsterih olunuz' diye bir konuşmam olmuştu. O dönemde de özellikle bilim insanı arkadaşlarımız dahil olmak üzere biraz endişe ile yaklaştılar. Yine aynı şeyi söylüyorum, endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı müsterih olun” diye konuştu.

“Bilim Kurulu en önemli toplantılarından birisini yapmış olacak”

Bilim Kurulu toplantıları ve çalışmaları hakkında da bilgiler veren Bakan Koca, “Bilim Kurulu haftaya toplanıyor. Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birisini yapmış olacak. Özellikle maske başta olmak üzere, bu anlamda önemli alınacak kararlar olacak. Okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulu'nun toplantısında ele almış olacağız. Özellikle şuan maske uygulamasının yoğun uygulandığı yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulaması da haftaya Bilim Kurulu'nda değerlendirilmiş olacak. Ve Bilim Kurulu özellikle haftaya, bugüne kadar yaptığı en önemli toplantılarından birisini yapmış olacak. Bununla ilgili daha detaylı Bilim Kurulu sonrasında açıklamamız zaten olacak” şeklinde konuştu.

“Salgın günleri artık geride kaldı”

Türkiye'nin sağlık sisteminin çok güçlü olduğunu vurgulayan Bakan Koca, “Salgın günleri artık geride kaldı. Sağlık hizmetlerini Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ulaştığı zirvede tutmakta kararlıyız. Gücü ve sağlam altyapısı ile dünyanın gıpta ettiği sağlık sistemimiz, deneyimli sağlık insan kaynağımız, hepimizin gurur kaynağı oldu. İnşallah, önümüzdeki dönemde, sağlık sistemimizi daha da güçlendireceği. Salgının ağır ve korkunç yükü üzerimizden kalkarken gündemimiz de değişti. Artık sağlık meslek mensuplarımızın memnuniyetini temin etmek ve her zaman vatandaşlarımızın uygun sağlık hizmetini en iyi koşullarda almasını sağlamak için daha çok gayret ediyoruz. Bütün sorunları aşmak için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.