Toplantıya Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, başka bir programından dolayı katılamadı.
Belediye Turgut Özal İşmerkezi Konferans Salonunda sosyal mesafe ve maske kuralları uygulanarak yapılan toplantıda imar ağırlıklı bir dizi kararlar alındı.
İlave gündem maddeleriyle birlikte 28 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda CHP Grubu tarafından verilen 3 yazılı, 1 sözlü olmak üzere 4 ayrı önergenin ise gündeme alınması reddedildi.
Toplantıda ilk olarak Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası işlemleri için belediye başkanına yetki verilmesi konusu ele alınarak oy çokluğuyla kabul edildi.
5 adet şehir içi toplu taşıma hattı açılması konusunun da görüşülerek oy birliği ile kabul edildiği toplantıda S, M ve T plakalı araçlardan alınan ücretler değerlendirilerek esnafa bazı kolaylıklar, avantajlar getirildi.
Toplantıda Ulu Mezarlık kuzey giriş kapısından başlayıp Akpınar Caddesine kadar açılan yeni yola, geçtiğimiz günlerde vefat eden eski Çorum Belediye Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy’un adı verildi.
Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak da Yalova’nın Tavşanlı Belediyesi ile Çorum’un kardeş şehir olması konusu ele alınarak oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda daha önceki toplantılarda alınan kararlara yapılan itirazlar da reddedildi. Toplantıda mücavir alan, yerleşik alan tespiti, imar planı değişikliği, gayrimenkul takası, trampası ve tahsisi, revizyon imar planı, gayrimenkul satın alınması ve yönetmelik değişikliklerini içeren konular görüşüldü.