Evde farklı bir tatlı denemek ister misiniz? Gül tatlısı, şerbetli tatlılar arasında hem taze bir seçenek hem de yapımı şaşırtıcı derecede kolay olan bir alternatif. İşte leziz ve pratik gül tatlısı tarifi!
Geleneksel tatlılar yerine bir yenilik arayanlar için gül tatlısı mükemmel bir seçenek. Şerbetli ve göz alıcı bu tatlı, sofralarınıza farklı bir hava katacak. Aşağıda, gül tatlısı yapımı için gereken malzemeler ve adımlar yer alıyor.
Şerbetli tatlılardan sıkılanlar için yeni bir favori: Gül tatlısı! Bu benzersiz tatlı, hem estetik hem de damak çatlatan lezzetiyle ön plana çıkıyor. Şimdi bu enfes tatlıyı nasıl yapabileceğinizi öğrenin.
GÜL TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
TARİF
Gül tatlısı tarifimize ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlıyoruz. Tenceremize şeker ve suyu alarak 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Tatlının hamuru için uygun bir kaba, eritmiş olduğumuz tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak çırpıcı ile çırpalım.
Üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu merdane ile kalın olmayacak şekilde açalım.
Açtığınız hamuru çay bardağı ile keselim.
Kesilen daireleri yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 3 tanesini koyarak rulo yapalım.
Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde etmiş olalım.
Tüm hamur için aynı işlemi yapalım ve tepsiye dizip ortalarına fındık batıralım.
160 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
Kurabiyeler sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim.
Bu tariften 24 adet gül tatlısı elde edilmektedir.
Gül tatlısı, şerbetli tatlılar arasında benzersiz bir yere sahip. Hem görsel güzelliği hem de lezzetiyle her türlü sofrayı şenlendirecek olan bu tatlı, yapımıyla da sizi zorlamayacak. İster özel günlerde ister günlük bir ikram olarak, gül tatlısı tarifi evde tatlı yapmanın keyfini çıkarmanız için ideal.