Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Doç. Dr. Sinan Zehir, basın toplantısı düzenledi. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Demirtaş’ın da katıldığı toplantıda Başhekim Zehir, hastanede 805 aktif yatak bulunduğunu, 217 akademik personel, 113 hekim, 133 uzman 48 pratisyen hekimle hizmet verildiğini, yardımcı sağlık personeliyle birlikte toplam 2 bin 705 sağlık çalışanı olduğunu söyledi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sadece Çorum’a değil, bölgeye yoğun bir şekilde hizmet verdiğinin altını çizen Zehir, günlük ortalama 6 bin 663 kişiye poliklinik, acile de yaklaşık günlük bin 300 ile bin 500 kişi arasında hasta müracaat ettiğini söyledi. Aralık 2O21’de poliklinik muayene sayısının 95 bin 222 iken Ocak 2O21’de bu sayı 139 bin 942’ye yükseldiğini vurgulayan Zehir, aynı şekilde acil serviste de Aralık 2021 ’de 48 bin 537 hastaya hizmet verildiğini, Ocak 2021’de bu rakamın 50 bin 294'e ulaştığını bildirdi.

Zehir, “Acil müracaat oranı olarak baktığımızda bizimle benzer özellikleri içeren A1 sınıfında sınıflandırılan hastaneler arasında acil müracaat oranı diğer hastanelere göre bizde son derece yüksektir. Diğer hastanelerde bu oran yüzde 20 iken hastanemizde yüzde 35.9’dur.

Corumumuzda acil servise müracaat Türkiye ortalamasından çok daha fazla gerçekleşmektedir. Ocak ayında il dışına sevk ettiğimiz hasta sayımız sadece 11'dir. Başvuran hastalarımızın tamamına yakını hastanemizde tedavi olmuştur. Ayrıca Aralık ayı itibariyle 2 bin 900 civarında ameliyat yapılmışken hastanemizde Ocak ayı itibariyle yapılan ameliyat sayımız da 3 bin 452'ye yükselmiştir" dedi.

Hastanede poliklinik hizmetlerinin yanında evde sağlık hizmetlerinin de devam ettiğini kaydeden Zehir, şunları söyledi: “Hastalarımızın bir kısmının evde takibi de yapılmaktadır. Bazı doktor arkadaşlarımızı da bu kısma görevlendiriyoruz. 2021 yılında evde takibini yaptığımız toplam hastamız 11 bin 849 olmuştur. Sadece ocak ayı içerisinde 2022 yılında evde takip ettiğimiz hasta sayımız 468, artı 219 yeni hasta başvurusu buna dahil olmuştur. Evde sağlık hizmetlerinde de hasta sayımız giderek artmaktadır. Hasta sayısının artmasını tabi arzu etmiyoruz biz ama bu hasta sayışımdaki artış da buradaki hizmetin genişletilmesine sebep olmaktadır."

AYLIK 1400 ONKOLOJİ HASTASI BAŞVURUYOR

Geçtiğimiz günlerde Onkololi Tedavi ve Tanı Merkezi binasının temelinin atıldığını hatırlatan Zehir, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ayrıca Onkoloji Polikliniğine aylık ortalama bin 400 hastanın başvurduğunu ve bu hastalardan da aylık 498’ine kemoterapi verildiğini de belirtti.

ULTRASON HİZMET ALIMI YAPILACAK 

Basın toplantısı düzenleyen Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Sinan Zehir, hastanede ultrason muayene randevusunun neredeyse 6 ay sonralara verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Aralık ayında yaklaşık 4 bin 500 hastaya Ocak ayında 4 bin 584 hastaya, Şubat ayında 5 bin 150 hastaya ultrasonografi hizmeti verildiğinin altını çizen Zehir, "Özellikle acil hastalarımızın beklediği, öncelikli hastaların bekletildiği gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Acile başvuran veya hekimler tarafından acil olduğu bildirilen hastalara ultrasonografileri hemen aynı gün içinde çekilmektedir. Bunun dışında randevu almak zorunda kalan hastaların tetkiklerinde ve tedavilerinde bir aksama olmaması için de diğer tanı yöntemleri kullanılmaktadır. Ayrıca ultrasonografiyle ilgili günlük çekilen hasta sayısı arttırılmış olmakla birlikte buradaki çalışan radyoloji uzmanlarımızın onlarla bire bir görüşülerek mesai dışı çalışmaları sağlanmış. Nöbet sonrası da ultrasonografi çekmeleri sağlanarak buradaki hizmeti de artırmaya gayret ettik. Önümüzde süreç içerisinde de ultrasonografi hizmet alımı hayata geçirilerek buradaki sorunun tamamen çözülmesi planlanmaktadır” dedi.