AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu yaptığı yazılı basın açıklamasında, hızlı tren projesinin yatırım programına alınması ve savunma sanayisinde kentin ağırlık merkezi yapılmasına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum ziyaretinin bayram havasında gerçtiğini vurgulayan Kavuncu, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen toplu açılış ve temel atma programımızı kıymetli hemşehrilerimizin güçlü desteğiyle bayram havasında gerçekleştirdik. Kadeş Barış Meydanı’nı hınca hınç doldurup cadde ve sokaklara taşan değerli hemşehrilerimle birlikte büyük bir gurur, heyecan ve coşku ile Cumhurbaşkanımızı Çorum’da ağırladık.

Çorum her zamanki gibi Cumhurbaşkanımızın, AK Partimizin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. AK Partimizin 2023 zaferini, değerli dava ve yol arkadaşımızla bu gün Çorum’dan tüm dünyaya ilan ettik.

Çorum’umuzda, yatırım tutarı 3,2 Milyar TL’yi aşan 78 eserin açılışını Sn. Cumhurbaşkanımızla gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız, yüzyıllık özlemimiz, Kırıkkale-Çorum-Samsun hızlı tren hattının, Çorum/Sungurlu/Kırıkkale, Delice bölümünün öncelikle yapılarak halkımızın hizmetine sunulması için, yatırım programına alındığı müjdesini verdiler.

İhalesi yapılacak olan hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla birlikte; ülke ve bölge ekonomisine, Çorum ilimizin gelişip kalkınması, refah seviyesinin yükselmesine büyük katkılar sağlayacak inşallah.

Cumhurbaşkanımızın hemşehrilerimize ikinci müjdesi ise, 2500 insanımıza istihdam oluşturacak olan, ‘Küresel Barut Fabrikası, Fişek Üretim Fabrikası, Nitrogliserin, Nitroselüloz ve Kapsül Fabrikası’ olmak üzere 5 fabrikanın ilimize kazandıracağı oldu.

Açılışı yapılan proje ve yatırımlar ile temeli atılan yeni kazanımlar için başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”