Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın en büyük kentlerinden birisi olan Gence'ye düzenlediği saldırıya ilişkin konuşan Güloğlu, “Ermenistan’ın sivil ve masum soydaşlarımızı hedef alması insanlık suçu, uluslararası hukukun açıkça ihlal ve inkarıdır. Ermenistan devleti bir kez daha zulüm saçan yüzünü göstermiştir. Ayrıca Dağlık Karabağ'daki Fuzuli, Ağdam ve Terter yerleşim alanları da Ermenistan tarafından topçu ve roket atışlarıyla bombalanmıştır. Ermeni çeteleri Azerbaycan karşısında sıkıştıkça, çatışma alanlarını sivil yerleşim yerlerine genişletmektedir. Katliamcı Ermeni zihniyeti geçmişte ne yapmışsa bugün de aynısını hunhar şekilde tekrarlamaktadır. Ermenistan zalimdir, canidir, döktüğü kanda boğulmalıdır” dedi.

Selim Güloğlu, “Güney Kafkasya'da barış ve istikrarın yegane muhalifi Ermenistan'dır. Artık uluslararası toplum sivillere yönelik kanlı ve aşağılık saldırılara duyarsız kalmamalıdır.Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan Türklüğünün öz yurdu, vazgeçilmez hakkıdır."Bu hakkın, hak sahibiyle buluşması can pahasına da olsa sağlanmalıdır. Katil ve terör devleti olan Ermenistan'ı nefretle lanetliyoruz. Yılanın başının mutlaka ezileceğine biliyoruz. Bu gelişmeler karşısında, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti'nin Azerbaycan Cumhuriyeti'ne katılması şarttır, tarihi zorunluluktur, çok acil bir ihtiyaçtır, deyim yerindeyse hayat memat konusudur. Söz konusu birleşme sonucunda tek ses. tek nefes, tek yürek halinde zalime ve düşmana karşı mücadele edilecektir. Böylelikle Azerbaycan'ın haklı, hukuki, meşru ve beka mücadelesi daha da güç ve derinlik kazanacaktır. Ayrımız gayrımız yoktur, uzağımız yakınımız yoktur, iki devlet tek milletiz, aynı damarda akan kan, aynı tende atan canız. Biriz, beraberiz, Türkiye ile Azerbaycan'ız. Ve hep birlikte büyük Türk milletiyiz” açıklamalarında bulundu.

“Ermenistan zulmünü ve hunhar suikastlarını lanetliyoruz” ifadelerine yer veren Selim Güloğlu, “Kalbimizin soydaşlarımızla birlikte attığını bu vesileyle ilan ediyoruz. Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Karabağ Türk’ündür, Türk vatanıdır.Hiç kimse bu muhkem ve müstesna gerçeği değiştiremeyecektir. Yegane gayesi Türk düşmanlığı olan Ermenistan'ın ve kiralık silah unsurlarının Türk milleti karşında tutunma ihtimali yoktur.Milliyetçi hareket partisi olarak kanımızla canımızla varlığımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Bütün şer odaklarını tekrar uyarıyoruz,Türk milletinin sabrını test etme yanlışına hiç kimse girmesin, nitekim sonuçlan acı ve ağır olur. Tek Millet iki Devletiz Canımız bir kanımız bir Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Türk Milleti.Ne Mutlu Türküm Diyene !” şeklinde konuştu.