Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, toplumda insanların genellikle sağlıklarını, kanser taraması veya diğer tetkik ve tedavilerini yaptırmayı ihmal ettiklerini dile getirerek, özellikle kanserin geç kalınırsa kesinlikle öldürücü olduğunu söyledi.
Dün Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Kanserin Farkındayız’ konulu sempozyuma katılan ve burada bir konuşma yapan Mesude Kara, erken tanı ve tedavinin hayat kurtardığını vurguladı.
Kara, hastane köşelerinde günlerce bekleme dönemlerinin artık sona erdiğinin altını çizerek, ücretsiz sağlık hizmetlerinin halkın ayağına götürüldüğünü kaydetti. Vahim sonuçlarla karşılaşmamak için erken tanının bir ümit olduğunu belirten Mesude Kara, konuşmasında şunları söyledi:
“Toplumumuzda insanlar genellikle sağlıklarını ihmal etmekte, kanser taraması veya diğer tetkik ve tedavilerini yaptırmakta ihmal göstermektedirler. Halbuki hastanelerimizin sağlık birimleri gerek fiziki mekanlar alet ve edevat olarak gerekse hakim kalite ve sayıları oldukça yeterlidir. Hastane köşelerinde günlerce bekleme dönemleri sona erdi. Çok kaliteli doktorlarımız ve sağlık personelimiz var.
Sağlık muayene ve taramaları son derece iyi ve isabetli yapılmaktadır. Eskiden sağlık birimlerinin personel ve aletler yönünden çok iyi olmadığı gibi vatandaşımızda da sağlık bilinci zayıftı. Ama şimdi öyle mi? Gerek resmi gerekse özel sağlık kuruluşları hemen hemen her semtte hizmet vermektedir. Bu konuda devletin imkanları çok artmıştır. Ücretsiz sağlık hizmeti halkın ayağına gelmiştir.
Yapılan bu toplantıların farkındalık yaratarak yararlı sonuçlar elde edilmesi en büyük dileğimdir. Çünkü kanser geç kalınırsa kesinlikle öldürücüdür. Vahim sonuçlarla karşılaşmamak için erken başvuru ve erken tanı belki bir ümittir.”