Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi’nin ortağı olduğu “Eğitimin Cennet Bahcesi Okullarda, Yenilikçi Metodolojileri Keşfetmek” (Educational Garden of Eden; Exploring Innovation Methodologies in Schools) Projesi kapsamında Çekya ve İspanya’dan öğretmen ve öğrenciler, 5 günlük eğitim programı kapsamında Çorum’a geldi.

Öğretmen ve öğrencilerin kültür paylaşımı amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında katılımcılar kendi kültürlerini tanıtma fırsatı buldu. Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Erasmus+ öğrencileri, engelli öğrencilere yönelik verilen eğitimler hakkında bilgi aldı. Öğretmen ve öğrenciler, ardından engelli öğrencilerle birlikte kumaş baskı, çömlek ve ebru gibi Türk geleneklerine ait sanatsal çalışmalar yaptı.

Proje kapsamında İspanya’dan Çorum’a gelen öğrenci Alejendro Conea, Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve gördüklerinden etkilendiğini, kendi ülkesinde engellilere yönelik bu gibi imkanların olmadığını söyledi. Çekya’dan gelen David Mudroch ise buradaki eğitimlerin engelli olmayan kişiler için de oldukça eğlenceli olduğunu kaydetti.

Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Yüztgenç ise engellilere yönelik seramik, çini, müzik, spor, el sanatları, mutfak ve bilgisayar alanlarında kurslar verdiklerini bildirdi. Merkezde ayrıca Çorum’a gelen yabancı heyetleri de misafir ettiklerini aktaran Yüztgenç, “Bu kapsamda bugün İspanya ve Çekya’dan gelen öğrencileri kültürümüzü ve engellilere yönelik verdiğimiz hizmetleri anlatma imkânımız oldu. Yabancı öğrencilere kendi kültürümüzden olan halı dokuma ve ebru yaptırdık. Seramik atölyemizde çamurdan ürünler yaptırdık.” dedi.