Lise düzeyi Erasmus projesi kapsamında farklı ülkelerden Çorum’a gelen 25 öğrenci öğretmenleriyle birlikte Çorum Belediyesi tarafından yapılan ve gençliğe armağan edilen Çorumlu Obası Gençlik Kamp Merkezini ziyaret etti.

Öğrenciler Türk Kültürünün günümüze taşındığı obada ebru ve çeşitli kurslara katıldı. Türk’le özdeşleşen klasik okçuluk ve oklu sporlar konusunda bilgi aldılar, Türk Kültürüne ait kıyafetleri denediler. İspanya, Polonya, Yunanistan ve Romanya’dan gelen öğrencilere “Dünyanın merkezine hoş geldiniz” diyerek selamlama konuşmasına başlayan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Kadeş Barış Antlaşmasının İmzalandığı topraklardasınız. Bu toprakların 8 bin yıllık bir medeniyet geçmişi var. Üretim anlamında da bölgenin en önemli sanayi kenti. Her şeyden önemlisi sevginin, barışın ve muhabbetin kenti Çorum. Gittiğiniz yerlere bizlerden selam götürmenizi sizlerden istirham ediyoruz. 

Çorum’da bir hafta kalacak öğrenciler ve öğretmenleri yavaş yavaş Türk Kültürünü ve Çorum’u tanıdıklarını ifade ederek sıcak yaklaşımları ve kendilerine gösterilen ilgiyi alakayı çok güzel bulduklarını ifade ettiler. Etkinlik sonrası Çorumlu Obası Gençlik Kamp Merkezinde Osmanlı yemeği olan İskilip Dolmasını tadan yabancı öğrenci ve öğretmenleri tüm ikramlar ve leblebi hediyeleri için Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.