Milyonların severek dinlediği, babası Aşık Ali Nurşani ile birlikte ülkemize onlarca eser kazandıran Engin Nurşani, 25 Aralık 2020 tarihinde, genç yaşta hayata veda etmiş, sevenlerini büyük bir acı, büyük bir hüzün içinde bırakmıştı.

Ünlü halk ozanı Ali Nurşani’nin oğlu, 36 yaşındaki Engin Nurşani, 2019 yılında gırtlak kanserine yakalanıp müzik kariyerine ara vermek zorunda kaldı ve Üsküdar'da bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Uzun süredir tedavi gören türkücü, hastanede hayata gözlerini yumdu.

Türk Halk Müziğine yeni bir çığır açan, türküleri dilden dile dolaşan, halkın gönlünde büyük bir taht kuran Nurşani’nin vefatı tüm sevenlerini derin üzüntü içinde bıraktı.

“Adına Bir Çizik Çektim”, “Mutlu musun”, “Gülom”, “Gel Desem Gelir miydin”, “Verin Benim Sevdiğimi”, “Yabancı”, “Resmini Yırttırma Bana” başta olmak üzere onlarca sevilen türküsü dillerden düşmeyen Engin Nurşani, Çorum’da da bazı köy şenliklerine ve konserlere katılmış, binlerce hayranı ile buluşmuştu.

Babası Ali Nurşani ile birlikte Çorum’a gelen Engin Nurşani, çok sayıda işyerini, meslektaşını ve dostlarını ziyaret etmişti.

Tıpkı babası Ali Nurşani gibi Türk Halk Müziğine büyük katkılar sunan Engin Nurşani “unutulmayacak” eserlere imza attı.