Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın önceki dönem Çorum Belediyesi Başkanı Muzaffer Külcü’yü eleştirmesini hoş bulmadıklarını ifade eden Türkiye Değişim Partisi Çorum İl Başkanı Engin Erenler, “Sayın Aşgın, Külcü’yü eleştirmek yerine yatırım yap ta görelim!” dedi.
Başkan Aşgın’ın belediye personellerinin maaşlarını kredi çekerek ödediğini vurgulayan Erenler, “Birincisi belediyeyi başka partiden devir almadınız yine AK Parti Belediyesiydi ve Sayın Külcü takdire şayan yatırımlarla hatırlanıyor. Yoksa sizin gibi parsel parsel satıp bütçe oluşturmayı da iyi bilirdi.
İkinci konu siz aslında Külcü’den de devir almadınız. Sayın Zeki Gül’den aldınız. Keşke gelir gelmez sokakta dağıtılan kahvelerin tutarının fiyatının hesabını sorsaydınız” diye konuştu.
Ayrıca Genel Kurul’daTürkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün üzerinden algı yapılmasının ve ‘Cumhurbaşkanının resmi niye yok’ diye sitemde bulunulmasının da hiç hoş bir durum olmadığını dile getiren TDP İl Başkanı Engin Erenler, “Siz AK Parti İl Başkanı ya da milletvekili değilsiniz. Siz Çorum halkının belediye başkanısınız. Ya da biz mi öyle biliyoruz, halen Vakıf Başkanlığından çıkamadınız mı?
Sendikaları da siyasetleştirmeyin, halka hizmet yapın. Her programda genel başkanı övmek siyasi parti temsilcilerinizin görevidir. Sizin tabirinizle Aşgın’an çalışan yorulmaz ya aman siz yorulmayın, satacak yerler varsa onları satın.
Kısacası Başkanım AK Parti Belediye Başkanlığı yerine halkın Belediye Başkanı olun da Aşgın’ızı o zaman görelim” şeklinde konuştu