Pandemi ile birlikte tüm esnaf ve  Çorumluların olduğu gibi kasap ve celeplerin de sıkıntılı zamanlar geçirdiğini dile getiren Başaran, bu sıkıntılı süreçten geçme noktasında projelerinin bulunduğunu  anlattı. 
Çorumluların fiyatlar uygun olduğu için manav ihtiyaçlarını genellikle pazar yerlerinden karşıladığını hatırlatan Engin Başaran, oda başkanı olması durumunda belediye ve Sebzeciler ve Pazarcılar Odası ile de görüşerek pazar yerlerinde bir seyyar araçla halka uygun fiyatlı et ürünleri satılmasını sağlayacağını belirtti. Bu sayede hem vatandaşların daha uygun fiyata et yiyeceğini hem de sırayla ve isteyen kasapların katılabileceği bu sistem sayesinde sürümden kazanılabileceğini vurguladı.
İkinci projesinin ise her ayın 19’unda düzenlenecek olan “Halk Günü” etkinliği olduğunu söyleyen  Ekol Et Sahibi ve Kasaplar ve Celepler Odası Başkan Adayı Engin Başaran, bir bakıma AVM’lerle de mücadele amacıyla hemen her sektörden esnafın katılabileceği bu Halk Günü’nde; Fuar Alanı’nda birkaç gün esnafın ürünlerini uygun fiyata vatandaşa satabileceğini bu sayede hem vatandaşın hem de esnafın kazanacağını böylelikle yaşanan kötü süreçten dayanışma ile çıkılabileceğini vurguladı. 
Engin Başaran, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanlığına adaylığını yarın (6.11.2021 Cumartesi) saat 10.00’da Limon Kafe’de yapacağı basın toplantısı ile duyuracak.