Zafer Partisi Çorum İl Koordinatörü Bedii Onan yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi hükümet ve memur sendikaları arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde 2021 yılında gerçekleşmesi beklenen enflasyon % 6 olarak öngörülmüş ve bu beklentiye göre yılın her iki yarı yılı için % 3+3 lük bir maaş zammı mutabakatına varılmıştı.Yaşanan süreçte, hangi öngörüye göre hesap yapıldı bilinmez ama, çarşı ve pazar enflasyonu ciddi oranlarda artarken, düşük ve sabit gelirli tüketicinin alım gücünü tamamen düşürmüştür” dedi.

Onan açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “Eylül ayından itibaren vatandaş gerçekleşen ve bir türlü dizginlenemeyen enflasyonun yükünü sırtında taşıyacak, artan fiyat artışlarını cebinden karşılayacak, sonbahar sonunda doğal gaz ve elektrik kullanımının artışı ve bunların ödemeleri ile alım gücü tamamen tükenecektir.

Ekmek zamlanmıştır. Simit zamlanmıştır. Doğal gaz %15 zamlanmıştır. Elektrik zamlanmıştır. Tüm gıda ürünleri zamlanmıştır. Ev kiraları zamlanmıştır. Lakin iktidar ocak ayından geçerli % 5 lik küçük bir zam yapmakla vatandaşı, kendi haline ve kaderi ile baş başa bırakmıştır.

İktidarın çalışan ve emekli kesimine dair ücret politikası bu kesimi mağdur etmeye devam etmektedir. Sosyal devlet ilkesi gereği vatandaşın refahını sağlamak devletin görevidir. Lakin, iktidar uyguladığı maaş zammı politikaları sebebiyle, vatandaşı sadece vitrin seyreder hale getirmiştir. Vitrin seyretmenin aç karınları doyurmadığı, ihtiyaç duyduğu ürünleri eve taşımadığı bir gerçektir.

Büyüme rakamları %21 lerde çıkmasına rağmen haklarını savunduğumuz vatandaş kesiminin büyük çoğunluğu büyüme rakamlarından fayda görmemiş, varlıklı kesimin büyük çoğunluğu kazancına, kazanç katmıştır.

Son olarak devam eden pandemi salgınına rağmen okulların açılması kararı alınmıştır. Market ve her türlü ürünün satıldığı ticari işletmeler, günü birlik kırtasiye satışı ile, kırtasiye esnafının kazancına ortak olmaktadır. Bu bir haksız rekabet ve kazançtır. Ticaret yapma usulleri ile ilgili mutlak bir yasal düzenleme yapılmalı ve kırtasiyeci ve benzer esnafın zincir market ve büyük sermaye karşısında ezilmesi ve yok olması önlenmeli, bu tür küçük esnafın yaşaması için kanuni düzenlemeler en kısa vakitte meclise getirilip, kanunlaştırılmalıdır.”