Sağlık konusunun asla ihmale gelmemesi gerektiğini bir kez daha çoğumuz anlamıştır. Kış mevsiminin soğuk olduğunun hepimiz farkında olmamıza rağmen en ufak ihmalimiz zaman kaybına, ağrı çekmememize neden olabilir.
Kış mevsiminin genelde ülkemizde soğuk geçtiğini biliriz. Buna rağmen çok önemli hususlara dikkat etmeyiz. İhmal ederiz.
Genelde bu günlerde kimlerle konuşsam mevsimin özelliğini yansıtan rahatsızlığa yakalanmışlar. Konuşmaya başlayınca anlıyorsunuz zaten.
Sesinin renginden rahatsız olduğunu anlıyorsunuz. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Konuşmaya mecali olmadığını da anlayınca konuşmanızı kısa kesmeniz iyi olur.
Havalarında bir soğuk, bir sıcak olmasının etkisi de var elbet.
Her gün evden, daireden, iş yerinden, ofisten çıkarken dışarısını içeri gibi düşünmemeliyiz. Sağlığımızı koruyabilmek için mutlaka sağlam giyinmeliyiz.
Ulaşacağımız yer yakın olsa da, kısa olsa da giyimizi ihmal etmemeliyiz. Gerekli giysilerimizi güzel giyinmeliyiz.
Gençlerimizi ne kadar uyarsak bile kar etmiyor. Gençliğin vermiş olduğu enerjinin etkisiyle hayatı hep gençlik çağı gibi olacağını düşünürler.
Aslında genç iken rahatsızlıklara sebep olacak nedenlerden korunmamız gerekiyor. Bazı büyüklerimizle sohbet teme fırsatı olduğunda nasihatlerinin önemli kısmı sağlığımızı koruma babında olmakta.
Biz yanıldık siz yanılmayın. Hayatın hep genç yaşımız gibi olacağını düşünmüştük fakat yanılmışız derler.
Soğuklarda kendimizi korumamanın cezasını çekmekteyiz derler. Romatizma belirmiştir. Ağrılar çekilmez olmuştur.
Çevremizde ki önerilere kulak vermeli, sağlığımıza gereken özeni göstermeliyiz. Bazı rahatsızlıkların davetini kendimiz yaparız.
Özellikle çocukların dışarı çıkmalarında gözetimimiz altında olması önem arz eder. Çocukların kış mevsimini de doyasıya yaşamaları gerekir.
Eve hapsetmenin zararını ileriki yaşlarında görürüz. Kış mevsimini de doyasıya yaşamlıdır derken anne ve babalar gerekli önlemleri almalıdır.
Çocuklar dışarıda oynasın derken, her konuda olduğu gibi aşırıya kaçmadan oynamalarına müsaade edilmeli.
En büyük hatalarımızdan bazıları, maç yaparız terli olduğumuz halde dışarıya çıkarız. Üzerimizi sağlam giyinmeyiz. Terli iken soğuk su içeriz. Sıcak odadan hemen çıkarız. Tedbir almayız.
Çevremizdeki insanlara baktığımızda en ufak ihmal sonucunda kış mevsimine göre giyinmez isek sağlığımızı kaybedebiliriz.
Özellikle okul döneminde derslerin ciddi anlamda işlendiği bu dönemde herkes giyimine, kendine dikkat etmelidir.
 Beslenmemize de gerekli özeni göstermemiz gerekmekte.
Mevsimin şartlarını göz önüne almayanlar rahatsızlıklara yakalanması an meselesi. İnsan gerçekten elindeki değerleri kaybedince daha iyi anlıyor.
Elinin altında veya nimetlerin sahibiyse nimetlerin değerini anlayamıyor. Anlasa da ihmal edebiliyor.
İnsanlarımızın en önemli nimetine sahip olmalarına rağmen buda sağlıktır. Sağlığımızın değerini ihmal etmemiz gerektiğini özellikle belirtilmiş olmasının hikmeti de bu olsa gerek.
İki nimet vardır ki değerini çoğumuz kaybedinceye kadar değerini bilemeyiz. Birincisi ve en önemlisi sağlıktır.