AK Parti yöneticilerine Çorum'a getirilemeyen yatırımları hatırlatan ve "Biz neden yapamıyoruz?" diye soran Deva Partisi Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk "Şehrimizin yöneten sayın seçilmişler, sizleri artık daha somut kazanımlar için sahada görmek isteriz. Eğer bunun yollarını bilmiyorsanız, lütfen Yozgat’ta kurulacak bir siyaset akademisinde Yozgat’lı seçilmişlerden ders alınız" ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ülkenin ulusal basınında şu haberi okuduk; Bakan Varank açıkladı: ‘’Yozgat’a bir bilim merkezi kuruyoruz’’ Öncelikle, komşu ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Ayrıca Yozgat’ta yaşayan vatandaşlarımızın ne kadar şanslı olduklarını kendi kendilerine hatırlatmalarının bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz. Kıskanıyor muyuz? Pekâlâ kıskanıyoruz. Neyi kıskandığımız açıkça ortada! Yozgat’ın siyasi atmosferini, Yozgat’tan yetişen siyasi kişilerin memleketlerine olan geri dönüşlerinin elle tutulur gözle görülür olmasını, değerli varlık kazanımı konusunda civarındaki iller ile aradaki makası açmasını kıskanıyoruz.

Biz neden yapamıyoruz? Sorduğumuz sorunun cevabı Yozgat’ı neden kıskandığımızı açıklayan paragrafın içerisinde gizli, görmek isteyen için apaçık ortada…

Biz kendimizi kandırıyoruz. Bizim siyasi temsilcilerimiz, bizleri suni gündemlerle oyalarken, ‘’ Atı alan Üsküdar’ı geçiyor’’. Çok olmadı, geçenlerde sayın bakan Çorum’da bir ‘’ÇADIR TİYATROSU’ nda ‘’ konuk oyuncu olarak perde önüne çıktı. Sayın bakan görmüş olmalı ki; Çadır içinde sanayicisini ONURE dahi etmeye korkan bir memleketin, BİLİM VE İLİM konularında hala çağın gerisinde kaldığını ve ÇADIR kanunları ile yönetiliyor olduğunu bilim merkezi için Yozgat’ seçmiş gözüküyor.

Sormak ne kadar akılcı olacak ama değerli milletvekillerimiz, belediye başkanımız, iktidar il başkanlarımız bu haber içinizi sızlattı mı? Çorum gibi ekonomik-değer temelli ürünler ÜRETEN, buna uygun sanayi alt yapısına sahip bir kente böyle bir merkezin gelmesi teknolojik gelişim, şehrin üniversitesinin akademik atılımı için çok büyük bir potansiyele sahip olacağını hayal edebilir misiniz?

Şehrimizin yöneten sayın seçilmişler, sizleri artık daha somut kazanımlar için sahada görmek isteriz.

Eğer bunun yollarını bilmiyorsanız, lütfen Yozgat’ta kurulacak bir siyaset akademisinde Yozgat’lı seçilmişlerden ders alınız.

Şimdi bizde daha iyi anladık ki sadece sanayicimiz, sayın bakan değilmiş Çadır tiyatrosunda yazılan senaryoya uyan, biz kocaman bir tiyatro sahnesinin bir fiil içindeymişiz.

Çorum’lu kaybettiği her kazanımı DEVA partisi yönetiminde fazlasıyla geri alacaktır. Çünkü bizler günün gerekliliklerini ve gereksinimlerini bilerek bu yola çıktık.

Soyut kavramların son kullanma tarihlerinin çoktan dolduğunu görüyoruz ve bu hırsla çalışıyoruz."