Sanayinin Yeni Nesil Gençleri, Mutfak Sanatları ve Tekstil Atölyeleri olmak üzere proje bünyesinde 3 atölye oluşturacaklarını kaydeden Başkan Aşgın, “Şehrimizdeki güçlü imalat sanayinin nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya yönelik, sektörlerin ihtiyaç duyduğu tasarım, yazılım, robotik kodlama, mobil uygulamalar, modelleme, bilgisayar programlama, yapay zekâ gibi dijital becerilerin kazandırılması için gençlerimize yönelik kurslar düzenleyeceğiz. Kadınlara yönelik tekstil, yiyecek-içecek hizmetleri gibi mesleki becerileri artırarak iş gücü piyasasında beceri arz ve talebi arasındaki uyumu yakalayacağız. İlk etapta 2 merkezimizde başlayacak olan projemizi süreç içerisinde 9 merkeze yayacağız.” diye konuştu.

Proje çalışmalarına hemen başlayacaklarını, projenin 18 ay boyunca devam edeceğini dile getiren Başkan Aşgın, “Ancak projemiz 18 ay sonunda sona ermeyecek. Biz Çorum Belediyesi olarak bu projeyi 18 ay sonunda da kendi imkânlarımızla devam ettireceğiz.” dedi.

Başkan Aşgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, OKA Dönem Başkanı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, OKA Genel Sekteri İbrahim Ethem Şahin ve projeye katkı sunanlara teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Şahin: Faydalı bir projeye imza atıyoruz

“Güçlü Kadın Güçlü Gençlik” Projesi protokol imza töreninde konuşan OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin de konuşmasında Çorum Belediyesi’nin çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Proje sürecinde bakanlık ve Çorum Beleiyesi arasında bir köprü vazifesi gördüklerini dile getiren Şahin, “Bugün hayırlı bir işe imza atıyoruz. Memleketimize faydalı olacağına inanıyoruz. Sosyal gelişmeye ve istihdama yönelik başka projeleri de hazırlayıp hayata geçirmek istiyoruz. Çorum’umuza, Belediyemize, ülkemize hayırlı olsun.” diye konuştu.