Çorum’un tanınmış markalarından, Ankara yolu üzerinde faaliyet gösteren Yakamoz Turşuları’nın sahibi olan Kalaycıoğlu Gıda yenilenen tesisini dün hizmete açtı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 11. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı çerçevesinde ilimizde yapımı tamamlanan Kalaycıoğlu Gıda’ya ait tesis düzenlenen törenle birlikte faaliyete başladı.

“Yakamoz Turşu Teknoloji Yenileme ve Kapasite Artırımı Projesi” kapsamında yapılan törene Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı ile çok sayıda davetli katıldı.

Karakeçili Camii emekli imam hatibi Fikrettin Çıplak’ın duasının ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.

Törende bir konuşma yapan Kalaycıoğlu Gıda Paz. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kalaycı, yatırım yaptıkça mutlu olduklarını ifade ederek, “Daha çok yatırım daha çok istihdamdır. Burada devletimize de verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kalaycıoğlu Gıda Paz. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kalaycı, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Milletvekilleri Tufan Köse, Ahmet Sami Ceylan ve Vali Mustafa Çiftçi’nin konuşmalarının ardından tören sona erdi.