14 seçime rakipsiz giren Vedat Canbek 15.nci Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimine de ‘yapacak işlerimiz bitmedi” dedi.

1981 yılında, 29 yaşında başladığı Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yöneticiliğine 1985 yılında ise Başkanlığa gelen Vedat Canbek 36 yıldır bu görevini başarı ile devam ettirirken aynı zamanda TESKOMB 9. Bölge Birliği Başkanlığı görevini de yürütüyor. Çevrede efendi ve dürüst kişiliği ile tanınan Vedat Canbek, 1 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan Olağan Genel Kuruluna tekrar aday olduğunu açıkladı.

ELDE BİRTEK TESKOMB 9. BÖLGE BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI KALDI

Çorum’da bulunan odaların bütün bölge başkanlıkları başka iller tarafından temsil edilirken sadece TESKOMB 9. Bölge Birliği Başkanlığı Vedat Canbek ile Çorum’dan yürütülüyor.

ODANIN KAPISINI HİÇ KİMSEYE KAPATMADIK

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 36 yıldır başkanlığını yapan 69 yaşındaki Vedat Canbek, Çorum esnafına hizmet için tekrar çıktığı bu yolda tecrübe ve birikimlerine güvendiğini dile getirdi.

Bugüne kadar şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı sergilediklerini ifade eden Canbek, kooperatifi daha üst noktalara taşımak, kamu, kurum ve kuruluş ile STK’larla olan işbirliklerini daha da güçlü kılmak amacıyla çıktığı bu yolda tüm kooperatif üyelerinden destek istedi.

Kooperatif yönetimi olarak bu işi iyi yaptıklarına olan inancının tam olduğunu söyleyen Vedat Canbek, ‘’Bu zaman zarfında kapılarının hep açık olduğunu ve olmaya da devam edecektir. Kooperatifimiz Türkiye’de ilk 5’te yer alıyor. Görevde olduğumuz sürece insanlar arasında ayrıcalık yapmadık ve esnafın sıkıntısını çözmek için elimizden ne geliyorsa destek olmaya çalıştık. Bizler kooperatif yönetimi olarak işimizi iyi yaptığımıza inanıyoruz. Bu zaman zarfında başında bulunduğum kuruma ve üyelerimize yararlı olmaya çaba gösterdik. Lütfen güzel giden kooperatifimizi geriye götürmeyelim” dedi.

Amaçlarının esnaf ve sanatkarın rekabet gücünü yükseltip, onların finansal ihtiyaçlarını gidermek olduğunu dile getirdi.

Kooperatif Başkanı Vedat Canbek, “Buna istinaden kooperatifimize düzenli para akışını sağlayan hükümetimize, ortaklarım adına teşekkür etmek istiyorum. Bu tablo yönetimin prensipli çalışması ve ortaklarımızın ödemelerine gösterdikleri azami dikkatten kaynaklandığını da gururla söylemek isterim. Son 4 yılda esnaf ve sanatkârlara 260 milyon TL kredi kullandırdık. Pandemi boyunca hep Çorumlu esnaf ve sanatkârların yanında olduk. Esnaf ve sanatkarların sorunlarına 7 gün 24 saat çözüm bulmaya ve hizmet üretmeye devam ettik ve de etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.