Dolar ve Euro'da yaşanan düşüş sonrası bazı sektörler indirime gitmiş, vatandaşın gözü ise marketlere çevrilmişti. Günlerdir beklenen indirim haberlerinin gelmemesi ve şikayetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı devreye girdi.

Ekipler, marketlerde, sebze ve meyve, gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatları inceledi. Denetimlerde, ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiket ve künye bilgileri ile ürünlerin önceki fiyatına bakıldı. Ekipler, seçtikleri ürünlerin raf ve kasa fiyatını da karşılaştırdı.

BAKAN MUŞ UYARMIŞTI

Ticaret Bakan Muş, konuya ilişkin Twitter hesabından uyarıda bulunarak, "Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. İhlalde bulunanlara hukuki çerçevede en ağır cezaları vereceğiz. Vatandaşımızın hakkını-hukukunu kimseye çiğnetmeyiz!" ifadelerini kullanmıştı.