Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ihracat verilerine göre 2021 yılı ilk 10 ayı içerisinde toplamda yaptığı 2 milyar doları aşan ihracat rakamlarıyla birçok büyükşehiri gerisinde bıraktı.

Aynı dönemde ihracat rakamları Adana'da 2 milyar dolar, Antalya 1 milyar 987 milyon dolar, Aydın'da 814 milyon dolar, Eskişehir'de 928 milyon dolar, Kahramanmaraş'ta 1 milyar dolar, Muğla'da 653 milyon dolar, Trabzon'da 928 milyon dolar olarak gerçekleşti.

BÖLGENİN YILDIZI 'ÇORUM'

Orta Karadeniz bölgesinde yer alan illerin ihracat rakamları ise; Amasya 115 milyon dolar, Çankırı 226 milyon dolar, Kırıkkale'de 13 milyon dolar, Samsun'da 1 milyar dolar, Yozgat'ta 18 milyon dolar olarak açıklandı.

AHLATCI ÜRETTİ, ÇORUM REKOR KIRDI

2021 yılının ilk 10 aylık toplamında birçok büyükşehiri gerisinde bırakarak rekor kıran Çorum'dan yapılan 2 milyar 12 bin 320 dolarlık ihracat rakamının yüzde 85'lik bölümünü Ahlatcı Holding gerçekleştirdi.

Yerli Savunma Sanayi alanından koronavirüs aşısına kadar birçok alanda faaliyet sürdüren Ahlatcı Holding, bünyesinde faaliyet gösteren 52 şirketi ile beraber Çorum'dan 1 milyar 710 milyon 472 bin dolar rakamına ulaşarak devasa bir ihracat yaptı.

Pandemi döneminin başlamasıyla beraber oluşan olumsuz şartlara rağmen şirketlerinden personel çıkarmayıp, daha fazla personel işe alarak istihdam sağlayan Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum'u devler liginde tek başına tutuyor.

Ahlatcı Holding, iştiraki şirketleri ile Yerli Savunma Sanayi, Madencilik, Sağlık hizmetleri, otomotiv, yatırım danışmanlığı gibi pek çok alanda istihdam sağlayarak faaliyet gösteriyor.

AHMET AHLATCI'NIN SON YATIRIMI ALTIN MADENİ

Ahlatcı Holding, Ekim ayı içerisinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce (MAPEG) tarafından düzenlenen ihaleye katılarak Gümüşhane'de altın arama ve maden işletme ruhsatı almıştı.

Kuyumculuk alanında bugüne kadar mevcut altını işleyerek piyasaya süren Ahlatcı Holding, Gümüşhane'de yapacağı çalışmalarla ilk defa altın madeni işletmesi de yapacak.

ÇORUM'UN AYLARA GÖRE İHRACAT RAKAMLARI

Çorum'da Ocak ayında 344 milyon 543 bin dolar, Şubat ayında 180 milyon 320 bin dolar, Mart ayında 478 milyon 708 bin dolar, Nisan ayında 415 milyon 180 bin dolar, Mayıs ayında 64 milyon 833 bin dolar, Haziran'da 95 milyon 177 bin dolar, Temmuz'da 108 milyon 183 bin dolar, Ağustos'ta 93 milyon 780 bin dolar, Eylül'de 82 milyon 385 bin dolar, Ekim'de ise 149 milyon 211 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

ÇORUM’A HAVAALANI VE DEMİRYOLU GELMESİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Çorum yapılacak her yatırım için elini taşın altına koyan Ahmet Ahlatcı, ülkemiz içinde yerli ve milli üretimlerini sürdürüyor.

"Yalnızca kadim şehrimiz Çorum için değil, güçlü ülkemizi ve gelecek nesilleri desteklemek için elimizden geleni mutlulukla yapıyoruz. Gelişmek için beklemeye değil, bugün harekete geçmeye inanıyoruz" diyen Ahmet Ahlatcı Çorum halkının uzun zamandır yapılmasını beklediği havaalanı ve demiryolu için çalışmalarını sürdürüyor.

TEŞEKKÜRLER AHMET AHLATCI

Faaliyet gösterdiği sektörlerin ana işletme ve Holding’in merkezini Çorum’da tutan Ahmet Ahlatcı, şirketleri ile beraber Çorum’un gelişmesi ve istihdam sağlanmasına yönelik büyük katkı sunuyor.

Çorum’un gelişmesinde ve ülkemizin birçok alanda yerli ve milli üretim yapmasında önemli roller oynayan Ahmet Ahlatcı’ya teşekkür ederiz.

Haber: İLHAMİ TÜRKSAL