Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, ‘ucuz kölelik’ olarak tabir ettiği taşeron işçiliğin Türkiye’de artık bir kangren haline geldiğini belirterek, bu düzene bir an önce son verilerek tüm çalışanların sosyal güvenceli, sendikalı bir çalışma hayatına kavuşturulmasını istedi.
Türkiye Emekliler Derneği Çorum Şube Başkanı Hıdır Kınıklı ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz Pazar günü yapılan 10. Olağan Kongrede yeniden Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanlığına seçilen Mehmet Şen’i kutlama ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan Emekliler Derneği Çorum Şube Başkanı Hıdır Kınıklı, davet edildikleri halde Belediye İş Sendikasının 10. Olağan Kongresi’ne katılamadıklarını belirterek, “kongreye özel bir mazeret nedeniyle katılamadık. Şahsınızda kongrede göreve gelen yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen ise geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdikleri kongreyi dar bir çerçevede adeta kendi içlerinde yaptıklarını ifade ederek, ancak buna rağmen kongrelerinin demokratik bir ortamda adeta bir şölen havasında geçtiğini söyledi.
Yapılan kongrede sendika üyelerinin bir 4 yıl daha kendisine ve yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarına teveccüh gösterdiğini anlatan Mehmet Şen, kongrede kendisine destek veren tüm üyelere teşekkür ederek, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sendika üyesi arkadaşlarının sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında azami çaba içerisinde olacaklarını bildirdi.
Türkiye’de sadece kongre yapmakla yada seçim kazanmakla sorunların bitmediğini, çalışma hayatında bir yığın sorun ve sıkıntıların bulunduğunu özellikle dile getiren Mehmet Şen, çalışma hayatında yaşanan sorunların başında taşeron çalıştırmanın bulunduğunu kaydetti.
Türkiye’de artık taşeron işçi çalıştırmanın bir kangren haline geldiğini, hemen tüm belediyelerde kadrolu işçilerin 10 katı kadar taşeron işçi çalıştırıldığını anlatan Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, “ Türkiye’de taşeron işçilik, ucuz kölelik haline gelmiştir. Sendika olarak Türkiye’de taşeron işçiliğe bir an önce son verilerek, tüm işçilerin sosyal güvenceli, sendikalı bir çalışma hayata kavuşturulmasını istiyoruz. Bugün Türkiye iş kazalarında Avrupa birincisi, dünya ikincisidir. Türkiye’de yaşanan iş kazalarının tamamına yakını bu ucuz kölelik düzeninden kaynaklanmaktadır” şeklinde açıklamada bulundu.