Tarkim'den KAP’a yapılan açıklamada, halka arz konusunda Ahlatcı Holding bünyesinde bulunan Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler ile aracılık sözleşmesi ve şirket değerleme ve danışmanlık sözleşmesi imzalamasına karar verildiği bildirildi.

Tarkim halka arz tarihi ise henüz belli olmadı. Açıklamada bulunan bilgiye göre, Tarkim sermayesinin yüzde 40'ı Gübre Fabrikaları'na, yüzde 60'ı ise Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ne ait bulunuyor.

TARKİM NEDİR?

Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2009 senesinde Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez ve Bölge Birlikleri ile Gübre Fabrikaları Türk A.Ş tarafından 16.000.000 TL sermaye ile Manisa ilinde kurulmuştur. Firma, bitki koruma ürünleri imalatı, satışı ve pazarlaması konusunda faaliyet göstermektedir. Yakın bir gelecekte de halk sağlığı ve ilaçları imalatı, satışı ve pazarlaması planlıyor.

Tarkim toplamda 20.020 m² arazi üzerine kurulmuştur. Bunun 7.800 m² si kapalı alandır. Kapalı alanlarda üretim tesisleri, herbisit, insektisit, fungisit, Bitki gelişim düzenleyicisi, toz ilaçlar ünitesi, depolar, sıvı ilaçlar ünitesi, idari ve sosyal binalar ile birlikte kalite ve arge laboratuvarı bulunmaktadır.