Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Recep Gür'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette ÇESOB Başkan Vekili Erdal Kolaylı'da hazır bulundu.
Ziyarette daha çok pandemi döneminde yaşanan ekonomik zorluklar ve esnafın içinde bulunduğu durum değerlendirildi. 
Pandemiden dolayı iş yerlerini kapatan esnaf olduğunu dile getiren İlhami Türksal, “Kahvehaneler, çay ocakları, halı sahalar kapandı. Herşey sağlığımız için ama esnafıda düşünmeliyiz. Üzerlerinde gereğinden fazla baskı uygulanıyor. Zabıta, polis, jandarma bir taraftan, sağlığımız için eyvallah ama esnafı bu kadar da sıkmamaları lazım. Esnafın zaten canı burnunda. İstiyoruz ki Avrupa’nın yaptığını biz de yapalım. Kapanan dükkanlara aylık versinler. Çünkü adamın dükkanı, evi kira. Çocuğu var. Çocuk bezini alamıyorum diyen esnaf var. Esnaf senelerce devletin yanında durmuş. Bugünlerde de hükümetimiz esnafının yanında duracak diye bekliyoruz. Önerileri götürdük. Çözüm bekliyoruz. İnşallah bu güzel haberleri esnafımız veririz" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Recep Gür ise, bu zor zamanlarda esnafın sesine destek veren CHP Çorum İl Genel Meclisi Üyesi İlhami Türksal'a teşekkür etti.