Ramazan Bayramı alışverişi yapacak olan halkımızı, kaçak ve merdiven altı üretim konusunda uyaran Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşlarımız bütçelerinden çok sağlıklarını düşünmelidir. Tanımadıkları ve emin olmadıkları yerlerden yani merdiven altı dediğimiz kaçak üretilen yerlerden sağlıksız gıda alışverişi yapıp bayramlarını zehir etmesinler" dedi.

'40-45 BİN TON İLE ŞEKER SATIŞLARI ENÜST SEVİYEDE'
Günlerini kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda rastgele tezgâh açan, esnafımızın emeğine; halkın sağlığına göz dikerek kaçak üretim yapan kişiler konusunda dikkat edilmesini tavsiye eden Palandöken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yıllık olarak Ramazan Bayramı'nda hediyelik şekerleme sektörünün büyüklüğünün 600 milyon liraya, tonaj büyüklüğünün ise 40-45 bin ton ile en üst seviyeye ulaştığını belirterek, halkımızın sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, çikolata, tatlı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durulmasını, korsan satıcılara dikkat edilmesini istedi.

'KENDİ SAĞLIĞINIZI DÜŞÜNÜN'
Kişi başı şekerleme ve çikolata tüketiminin 2,5 kilogram olan ülkemizde en çok alışverişin Ramazan Bayramı öncesi yapıldığını hatırlatan Palandöken, 'Şeker Bayramında öncesi alışverişler hız kazanmaya başladı. Kendi günlerini kurtarmak için halkın sağlığını hiçe sayan çıkarcılara halkımız paye vermemelidir. Ucuz diye merdiven altı üretilen ürünlere rağbet eden halkımız hem korsan satıcıların ekmeğine yağ sürmekte hem de esnafımız mağdur edilmektedir. Unutmayın Ceviziçi 50.-TL, Antep Fıstığı tozunun kilosu 80.-TL iken 5-10 liraya baklava olmaz. Bunları alırsanız kendi sağlığınızı tehlikeye atarsınız' diye konuştu.