TSO Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis üyesi Murat Erdal, mobilya sektöründe Perakende Yasası’nın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Gün geçtikçe sayıları artan zincir market ve AVM’lerin mobilya satışı yapmalarının bu sektörden geçimini sağlayan üretici ve mağazacı esnafını zor duruma düşürdüğünün altını çizen Erdal, “Sektörümüzde işsizliğin artarak devam etmesinin farklı nedenleri vardır, ancak en büyük nedenlerden bir tanesi de marketlerde mobilya satışı yapılmasıdır. Ekmeğini mobilya sektöründen kazanan esnafımızın geleceğe güvenle bakması için, bir an önce Perakende Yasası’nın tekrar gözden geçirilerek, kalıcı ve etkin bir çözüme kavuşturulması, en büyük isteğimizdir.

Esnafın ekmeğini bölen zincir marketlere ve AVM’lere artık bir düzenleme getirilmesi şarttır. Marketlerin mobilya satışları bu şekilde devam ederse, yerli üretici ve mağazacı esnafımız telafisi mümkün olmayan büyük bir sorun yumağıyla karşı karşıya kalacaktır” dedi.

Bu haksız rekabet koşullar karşısında devletin üretici ve mağazacı esnafının her türlü çıkarlarını koruyacağından en ufak tereddütlerinin olmadığını ifade eden Murat Erdal, “Büyük resme bakarak isteğimiz ve talebimiz nettir! Bir an önce Perakende Yasası’nda düzenleme yapılması en büyük arzumuzdur” diye konuştu.