6 ana sektörde 43 firmayla faaliyetlerini sürdüren Ahlatcı Holding, pandemi döneminde hem işçi çıkarmadı, hem de daha fazla insana istihdam sağladı.
Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman, Pandemi sürecinde bazı firmaların eleman çıkarttıklarını öğrenmemiz ile birlikte Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın 'çalıştırdığımız personelin yüzde 10 fazlasını istihdam edeceğiz yatırımlarımızı ona göre yapacağız' dediğini ifade ederek, ‘Biz de çalışmalarımızda katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve ülkemize ihracat yapılarak döviz desteği kazandıracağız anlayışı ile birlikte çalışmalarımıza pandemi döneminde de yoğun bir şekilde devam ettik’ diye konuştu.
Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman, BRTV’ye konuk olduğu programda altın sektörü hedeflerinden de söz etti.
Kasım Kahraman’ın açıklamaları şu şekilde;
 

“ALTIN SEKTÖRÜNDE 2021 YILI SONUNA KADAR İHRACAT HACMİMİZİ 2 MİLYAR DOLARA ÇIKARTMAYI HEDEFLİYORUZ”
“Yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerde amacımız yurt dışına ihracatı artırabilmek. Dubai'de altın üretimi de imalatı da yok ama altın ticaretinde dünyadaki en önemli ülkelerin başında geliyor. Biz altın ticaretinde ülkemizi Dubai'nin mertebesine alabilir miyiz o noktalara gelebilir miyiz diye çalışmalarımız var. Hedefimiz ülkemizi altın ticaretinde en önemli merkezlerinden biri haline getirmek, bunun için çalışıyoruz. Bor madenine baktığımız zaman en önemli rezervler ülkemizde. Ham maddeyi yurt dışına satıyoruz ve işlenmiş bir şekilde alıyoruz. Bununla ilgili Eti Maden ve Enerji Bakanlığımızın çalışmaları var. İşlenmesi de ülkemizde olsun diye. Madenciliği yaparken çevreye zarar vermeden çıkarmak gerekiyor. Biz bu alandaki çalışmalarımızı Orman Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Maden olmasın demek ülkeye düşmanlık etmek demektir ama madenler çıkarılırken çevreye asla zarar vermeyecek şekilde çıkarılması gerekir. Ülkemizdeki tüm madenlerin çevreci yollarla çıkartılarak ekonomiye kazandırılması gerekmektedir.”