Çorum Bakkallar ve Bayiler Odası’nın Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut Oda Başkanı Özkan Şanal güven tazeledi.

Anitta Otel’de bugün gerçekleştirilen oda başkanlığı seçiminde Özkan Şanal 405 oy alarak 3. kez Oda Başkanı seçilirken, rakibi ÇESOB Genel Sekreteri Yakup Arslan ise 175 oyda kaldı.

Mevcut Oda Başkan Özkan Şanal ile ÇESOB Genel Sekreteri Yakup Arslan’ın Oda Başkanlığı için yarıştığı kongrenin Divan Başkanlığını ÇESOB Başkan Vekili Recep

Gür, katip üyelikleri ise Hüseyin Çoban, Saffet Celep, Mustafa Külcü ve Tuncay İbiş üstlendi.

Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Oda yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması ve ibrazı ile devam etti.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda oda başkanı ile Bakkallar ve Bayiler Odası üyelerinin hazır bulunduğu genel kurulda söz alan üyeler, özellikle büyük market zincirlerinin kentin her yerinde faaliyet göstermesinden dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler.

Daha sonra söz alan Yakup Arslan ise Çorum merkezde 160 civarında zincir marketin faaliyet gösterdiğini kaydederek, “Küçük esnaf kendi kaderine bırakılmış durumda” dedi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal ise 22 senedir esnaflık yaptığını dile getirerek, “Ben sizin içinizden biriyim. Dertlerinizi dert, sorunlarınızı sorun edindim” şeklinde konuştu.

Meslek büyüklerine plaketlerinin verilmesinin ardından seçimlere geçildi. Daha sonra ise seçime geçildi. Yapılan seçim sonucunda Özkan Şanal 405 oy alarak yeniden güven tazelerken, rakibi Yakup Arslan ise 175 oy aldı.

Özkan Şanal Başkanlığı’ndaki Bakkallar ve Bayiler Odası’nın Yönetim Kurulu Murat Çoban, Orhan Bolat, Mustafa Şahin Aşçı, Ali Rıza Alabay, Emre Kuzan ve Nadir Ateş’ten oluşurken, Denetim Kurulu ise Mustafa Bölükbaşı, Hıdır Baş ve Keramettin Yıldız’dan oluştu.