Sülüklü kurban kesim yerinde vatandaşlarla sohbet ederek kurban bayramlarını kutlayan ve sorunlarını dinleyen Tahtasız ve Tokgöz, Satılmış Keltepe, Muharrem Aykaç ve diğer vatandaşlardan sorunlar ve talepler hakkında bilgi aldı.
Koyun ve keçi satışı yapan üreticilerle görüşen Tahtasız, sorunların çözümü noktasında ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.
Üreticiler ise Hayvan Pazarı’nda satış yerlerinin kura ile belirlendiğinin söylendiğini, ancak her ne hikmetse Çorumlu üreticilere yer verilmediğini, yerlerin genellikle çevre il ve ilçelerden gelen satıcılar için ayrıldığını belirterek, “hayvan pazarında yer bulamadık, Sülüklü kurban kesim yerinde ise satışa izin vermediler. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Sülüklü kurban kesim yerine 10 kişiyi sığdırmadılar. Çadırlarımızı zabıta zoruyla söktüler, bizlere de ceza yazdılar. Oysa pazar alanında 3 bin kişiye yer bulundu. Hem hayvanlarımızın satışını yapamadık, hem de ceza yedik. Zararımız çok büyük. Hem “üretin” diyorlar, hem de ürettiğimizi sattırmıyorlar. Hayvan pazarı içerisinde öncelikle Çorumlu üreticiler için yer ayrılmalı, kalan yerler dışarıdan gelen üreticilere tahsis edilmelidir” dediler.