Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Balcı, Çorumlu esnaflar olarak her zaman devletin yanında olduklarını belirterek, şimdi de devleti kendi yanlarında görmek istediklerini söyledi.

“Virüsten ölmezsek, geçim sıkıntısından öleceğiz” diyerek, sosyal medya hesabından serzenişte bulunan Burhan Balcı, şunları dile getirdi:

“Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Kafe, restoran, köfteci, pastaneci ve pideci üyelerimiz her zaman devletimizin yanında oldu hala da olmaya devam ediyor. Ama bu zor günlerimizde hiç bir esnaf ve sanatkar SSK,  vergi, belediye borç yapılandırmaları, kredi kartı, çek, senet, elektrik, doğalgaz, su, Bağ-Kur, özel ve devlet bankalarına borçlarını ödeyemiyor.

Böyle giderse esnaf ve sanatkar virüsten ölmezse geçim ve borç sıkıntısından ölecek. Evinin ihtiyacını, çocuğunun eksiğini alamayan esnaf ve sanatkarlar ne yapacak? Kara kara düşünüyoruz. Bayram sonu bankalara, icralara teslim olacağız. Ramazan ayında ise iftar yemekleriyle nefes alacaktık. Şimdi iftar yemeği de veremeyeceğiz.

Kafeler, oyun salonları bir yıldır kapalı. 1.500 TL ile geçinemez. Esnaf ve sanatkarın SSK, vergi borçları ve tüm banka kredilerini 1 yıl faizsiz erteleyin. Nefes alma kredisi olarak faizsiz 100 bin TL destek verin. Acil sicil affı çıkarın.

Malum ülke olarak zor durumdan geçiyoruz. Allah’ım ülkemizin, memleketimizin, esnaf ve sanatkarımızın yar ve yardımcısı olsun.  Sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet yetkileri esnaf ve sanatkar nefes alamıyor, can çekişiyor. İnşallah sesimizi duyarsınız.”