Türk-İş ve bağlı sendikalar tarafından Kadeş Barış Meydanı’nda kıdem tazminatına ilişkin gündemdeki konular protesto edildi.

Türk- İş Çorum İl Temsilcisi Sefer Kahraman yaptığı açıklamada pandemi sürecinde ekonomi sıkınlar yaşanırken, iktidar temsilcilerinin bütün sorunları bir kenara bırakıp kıdem tazminatıyla uğraşmasının anlamsız olduğunu söyledi. İşçinin haklarının ellinden alınmaya çalışıldığını ifade eden Kahraman “Kıdem tazminatına uzanan elleri kırarız” dedi.

Türk-İş’in eş zamanlı yaptığı basın açıklaması metnini Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Şen okudu.

Şen “ Ekonomideki sıkıntıların aşılması için çözüm yine işçide aranıyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz dedi.

“Dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel bir salgın söz konusu. Hastalığa karşı topyekün savaş verilirken bu düzenlemenin gündeme getirilmesi doğru değildir.İşçiler düşük ücretlerle yaşam mücadelesi veriyor. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Türk- İş kıdem tazminatına ilişkin yıllardan beri süregelen görüşünü bu günde muhafaza etmektedir. Türk -İş Genel Kurullarında oy birliğiyle alınan kararlarımız herkes tarafından bilinmektedir. Alınan kararların arkasındayız. Kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı basın açıklaması yapıldığına dikkat çeken Mehmet Şen, çağrıda bulunarak, “Kıdem tazminatının fona devredilmesi süresinin azaltılması gibi bu hakkın, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi bu hakkın tasviyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz. Bu gün Türkiye’nin her yerinde bir kampanya başlatıyoruz. Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm iş yerleri evlerimiz ve arabalarımız posterlerle donatılacaktır” açıklamalarında bulunuldu.