Çorum’da şirketi adına düzenlenen 6 milyon 200 bin liralık senet yüzünden mağduriyet yaşayan Şahin Otomotiv Sahibi Serdar Görücü, “Bugüne kadar 2 milyon liram gitti, 2 milyon lira daha ödeyeceğim ancak bu olayın üzerine sonuna kadar gideceğim. Ben yandım, başkaları yanmasın” dedi.

Kendi başına gelen bu tatsız olayın Çorum’da iş yapan diğer firmaların da başına gelebileceğini vurgulayan Serdar Görücü, kendisinin yılmayacağını, susmayacağını ve bu tarz işleri organize edenler için savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İş adamı Serdar Görücü bugün Avukatı Emre Renda ile birlikte Şahin Otomotiv’de bir basın toplantısı düzenledi. Şirketi adına düzenlenen bir yıl önceki tarihli sahte senet yüzünden kötü günler geçirdiğini ve psikolojisinin bozulduğunu kaydeden Görücü, 6 milyon 200 bin liralık senedi ticari hayatının sona ermemesi için kabullenmek zorunda kaldığını ancak bu tezgahı düzenleyenlerle mahkeme önünde hesaplaşacağını dile getirdi.

Senedin sahte olduğunu kriminal laboratuvardan aldığı teknik uzman mütalaası ile tescilleyen Görücü, “Bu olay başıma geldiğinde durumu şehrimizin saygıdeğer siyasileri ve milletvekilleri ile paylaştım. Bizler ülkesine katma değer kazandıran, istihdam sağlayan insanlarız. 40 yıllık bir firma olarak adıma düzenlenen bir senet yüzünden birikimimiz heba olup gitti ve gidecek. Çok kırgınım ve üzgünüm. Devlet büyüklerimiz bu işe bir el atmalı ve yasalardaki boşluğu kapatmalı. Yoksa çok sayıda kişinin canı yanmaya devam edecek” dedi.

Türk adaletine güvendiğini ifade eden Görücü, bu tarz işleri organize edenlerden de mutlaka hesap sorulması gerektiğini sözlerine ekledi.

“40 YILLIK FİRMAMI KAPATACAĞIM, ÇORUM’DAN DA GİDECEĞİM”

İş adamı Serdar Görücü, babadan kalan ve 40 yıldır ticari hayatını devam ettiren firmayı kapatmayı, Çorum’dan ayrılıp başka bir ilde yeni bir ticari yaşam kuracağını söyledi.

Görücü, “bu çarpık düzen yüzünden tüm birikimim gitti. Sen 40 yıl çalış, birikim yap, mafyavari bir düzenle elinden alsınlar. Bu durum beni çok üzdü, moral ve motivasyonum kayboldu. Bürokrasiye, siyasete küskünüm. Elbette ki hakkımı arayacağım, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Benim başıma gelen bu olayın başka insanların başına gelmesini istemiyorum. Ben yandım, başkası yanmasın. Ben ömrümde senet vermiş insan değilim, ancak başımıza gelen bu olay çok üzüntü verici. Kanundaki boşluktan yararlanarak insanları mağdur ediyorlar. Ortada fatura yok, fiş yok, irsaliye yok ama 6 milyon 200 bin liralık senet var ve ödemek zorunda kalıyoruz. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu.

MAĞDUR OLAN KİŞİ SAYISI ÇOK FAZLA

Öte yandan Çorum ve başka illerden çok sayıda iş adamının benzer mağduriyetleri yaşadıkları, ancak ticari hayatlarının devam edebilmesi için sessizliklerini korudukları öğrenildi.