TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %10 arttı.

Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %0,9 azalarak 144 bin 932 ton olarak gerçekleşti.Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %3,6 artarak 95 bin 289 ton olarak gerçekleşti.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %89,2, yağsız süt tozu %14,7, kaymak üretimi %12,2, tam yağlı süt tozu üretimi %7,5, inek peyniri üretimi %5,1 artarken, tereyağı üretimi %12,1, ayran üretimi %22,6 azalmıştır.