Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşında salgının önlenmesine yönelik olarak, 31 Aralık saat 21.00'den 4 Ocak sabah saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını söyledi.

ESNAF İÇİN DESTEK PAKETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "806 bin vatandaşımız ile kısıtlamalar ile salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişi olan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız" dedi.

Erdoğan, ayrıca, "İş yeri kira olan esnafımıza yine 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız. Önümüzdeki 3 aylık süreçte esnafımıza toplam 5 milyarlık destek sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

KDV İNDİRİMDE SÜRE UZATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yıl sonuna kadar yüzde yirmiden yüzde ona indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranını 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Benzer şekilde yüzde on sekizden yüzde sekize indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını da 1 Haziran'a kadar yüz de sekiz olarak uygulamaya devam edeceğiz. Birçok sektörde yaptığımız KDV indiriminde de 1 Haziran'â kadar uzatmaya gittik.

%18'den %8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetindeki KDV oranını, 1 Haziran'a kadar uygulamaya devam edeceğiz.

Birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerin de 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik."