Ayıldız Hareketi Çorum İl Koordinatörü Bedii Onan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “2021 yılının ikinci yarısı için tüm memur ve emeklilere yapılan % 3 lük maaş zammının 1,8 lik kısmı temmuz ayında enflasyon karşısında eridi. Geriye beş ay için 1,2 lik bir oran kaldı. Konunun uzmanlarına göre geriye kalan beş ayda tahmini enflasyon oranının %7-8 oranında çıkacağı tahmin edilmektedir.Bu tahminlere göre %3 lük zam kifayetsiz kalacak,çalışan ücretli kesim ile emekliler ağır enflasyon altında kış aylarında ciddi bir şekilde ezilecektir. Bu sebeple yeni dönem için yapılacak Toplu iş sözleşmesi halkın yaşam standartları yükseltecek bir şekilde gerçekçi olarak yapılmalıdır.

Yıllardır, öngörülen enflasyon adı altında yapılan maaş zamları, öngörülen enflasyonun bir türlü tutturulamaması nedeniyle, toplumun satın alma gücünü sürekli geriye götürmüş, fakirlik oranı sürekli artmıştır. Varlıklı insanların varlıklarını katladığı, fakir fukaranın vitrinlere dahi bakamadığı bir gelir adaletsizliği ile karşı karşıyayız. Bu durumun halkımızın, beden ve ruh sağlığı açısından iktidar tarafından telefi edilmesi gerektiğini söylemek ve üzerine basarak vurgulamak bizim görevimizimdir. Türk toplumunun tamamının asgari ihtiyaçlarını karşılayacak, maaş geliri elde etmesi zaruridir. Kimileri zevki sefa içinde yaşarken, özellikle asgari ücrete tabi çalışanlar ile emeklilerin maaşları rahat bir yaşam sürdürecek seviyeye çıkarılmalıdır.

Enflasyon, diğer bir deyimle, para şişkinliği, ülkemizin yıllardır mücadele ettiği, fakat bir türlü başa çıkamadığı, sorundur. Öngörülen enflasyon adı altında yapılan maaş zamlarının birkaç ayda gerçekleşen enflasyona yenilmesi ki, bu TÜİK tarafından perdelenmiş ve çarşı, pazar gerçeklerini yansıtmayan enflasyondur.Türk milletinin cebinden parasının,sofrasından,ekmeğinin yapılan cüzi maaş zamları ile eksiltilmesi vebaldir.Bu sebeple,Toplu iş sözleşmesi taraflarına,son söz olarak,çalışan ve emeklileri rahatlatacak,bir sözleşmeye imza atmalarını temenni ve bir görev olarak hatırlatıyoruz.”