“2020 Yılı, e-Dönüşüm Mevzuatında Yenilik ve Değişiklikler” konulu seminer SMMMO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Seminere Gökgöz Bilgisayar Sistemleri Sahibi Mustafa Gökgöz, Datasoft Yazılım Genel Müdürü Hasan Yener Kahraman, İzibiz Genel Müdürü Erol Yazmacı ve çok saylıda meslek mensubu katıldı. “2020 Yılı, e-Dönüşüm Mevzuatında Yenilik ve Değişiklikler”in konu alındığı seminerin açış konuşmasını yapan Gökgöz Bilgisayar Sistemleri Sahibi Bilgisayar Yüksek Mühendisi Mustafa Gökgöz, Datasoft ile çözüm ortağı olarak çalışmalara devam ettiklerini belirterek, yapılan incelemede muhasebecilerin en büyük sıkıntılarından birisinin ara eleman sıkıntısı olduğunu gördüklerini kaydetti. Bazı meslek liseleri ve üniversitenin ilgili bölümlerine datasoft programı hibe ettiklerini anlatan Gökgöz, açığın giderilmesi için eğitimler verdiklerini dile getirdi.


SMMMO Başkanı Ali Can Doğan ise konuşmasında matematikte Pi sayısının önemli olduğu gibi kendileri için de (e) harfinin o kadar önemli olduğunu anlattı. İnternet çağı nedeniyle işlemlerin artık kağıt üzerinden değil internet üzerinden gerçekleştirildiğine dikkat çeken Doğan, bu bakımdan yenilik ve değişikliklerin iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.
İzibiz Genel Müdürü Erol Yazmacı ise konuşmasında 1995 yılından beri adeta fatura ve tarifelerle yatıp kalktıklarını belirterek fatura üzerinde yoğunlaşan bir firma olarak 30 yılda gelişerek bu duruma geldiklerini anlattı.