Cumhurbaşkanlığı Kariyer sayfası üzerinden yayınlanan duyuruda, İletişim Başkanlığı'na KPSS şartsız personel alımı yapılacağı belirtilerek, söz konusu alım için gerçekleştirilecek sınava başvuruların Anadolu Üniversitesi'nin sınav hizmetleri sayfasından yapılabileceği açıklandı.

İlana göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az 30 iletişim uzman yardımcısı alınacağı belirtildi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada başvuruların 9 Ağustos’ta başlayacağı ve 20 Ağustos tarihinde sona ereceği duyuruldu. Adayların sınava katılması için 125 TL’lik sınav ücretini de yatırması gerektiği ifade edildi.

BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

Sınava başvurabilmek için;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

01/01/2021 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

En az dört yıllık lisans eğitimi veren;

-  Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden,

-  İletişim fakültelerinden,

-  Mühendislik fakültelerinin lisans bölümleri ile matematik ve istatistik lisans bölümlerinden,

-  İlgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri  bölümlerinden,

veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Müracaat şartlarını taşıyan tüm adaylar “ön eleme yazılı yarışma” sınavına davet edilecektir.

İlgili bölümlerden yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer bölümlerden de alım yapılabilecektir.

Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Başkanlık resmi internet sitesinden (www.iletisim.gov.tr) ilan edilecektir.

Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda sınav programına, sınavın yapılacağı adreslere ve diğer hususlara ilişkin bilgilere yer verilecektir.

Sınava başvuru için KPSS şartı aranmamaktadır.