Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde kurulan Samsun Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Başkanlığı’na atanan Halil Pak, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyarette Halil Pak, hizmet alanlarıyla ilgili Başkan Salih Zeki Murzioğlu’na bilgi verdi. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde kurulan Samsun Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Başkanlığı’nın çok yeni bir yapı olduğunu belirten Halil Pak, “Bu yeni yapılandırmayla birlikte tek elden vergi denetimi yürütülecek. Eskiden dörtlü bir yapı mevcuttu. Hepsinin planı ve programı da farklıydı. Yeni yapılanmayla birlikte bu farklılık da giderildi. Vergi denetimi artık tek çatı altında tek elden yapılıyor. Ülke genelinde biri de Samsun olmak üzere toplam 40 grup başkanlığı kuruldu. Samsun Grup Başkanlığı olarak ayrıca Ordu, Sinop, Amasya, Çorum ve Tokat illerinin de vergi denetimini biz yapacağız” dedi.
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Başkanlığı’na atanan Halil Pak’a görevinde başarılar diledi. Verginin önemine işaret eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Şu anda ülkemizin en önemli ve çözülmesi gereken ön öncelikli sorunlarından biri de kayıt kışı ekonomidir. Kayıt dışı ekonomi meydana getirerek haksız rekabet oluşturanlar, bu ülkenin kalkınması için taşın altına elini sokup gecesini gündüzüne katarak üreten sanayicilerimizi, tüccarımızı, esnafımızı zor durumda bırakmaktadır. Adam vergi vermiyor, sigorta pirimi ödemiyor. Benim sanayicim bunlarla nasıl rekabet içinde olacak? Maalesef, bu ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Vergilendirilmeyen kazancın hem devlet olarak hem de mükellef olarak mutlaka karşısında olmalıyız. Bunun için hepimize büyük görev düşmekte. Yeni kurulan Samsun Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Başkanlığımız da inşallah kayıt dışı ekonominin engellenmesine önemli katkı sağlar. Kayıt dışının, kayıt altına alındığı takdirde ülkemizin bir o kadar daha kalkınacağına inancım sonsuzdur” diye konuştu.