Çorum Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri Tülay Şahin ve Mahmut Uysal hakem heyeti başkanlığını yaptığı genel kurul toplantısında seçimlere tek liste ile gidildi. Kooperatif üyesi sanayicilerin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurulda oy birliği ile Yönetim Kurulu Başkanlığına İsmail Önder Kartal seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Yusuf Bıyıkoğlu, Mahmut Öztemiz ve Yüksel Duran seçildi.

Önder Kartal yaptığı konuşma da katılım ve takdirlerinden ötürü Toprak Sanayi temsilcilerine teşekkür ederken görevi devraldığı Çetin Başaranhıncal’a katkıları, çalışmaları ve emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Dünyanın kümelenme ve kooperatifçilik alanında çabalar sarf ettiği dönemlerde yarım asırdan fazla geçmişe sahip Toprak Sanayicileri Kooperatifinin Yönetim Kurulu başkanlığı görevinde Toprak Sanayi sektörünün temsilcisi olarak hep birlikte ve dayanışma içeresinde sektörün bir adım ileriye taşınmasında çabası ve katkısı bulunacağından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Önder Kartal" üretimde hiçbir ithal girdisi olmayan sektörün istihdam açısından da ilimizde lider konumda bulunduğunu ve aynı zamanda içinden geçtiğimiz şu zor dönemde her şartta üretime devam prensibiyle ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan sektörümüzle gurur duyduğumu dile getirmek isterim" dedi. 2020 yılı üretim sezonu açısından değerlendirmelerde bulunan Önder Kartal "Covid 19 pandemisinin ekonomiye etkileri muhakkak biz toprak sanayicileri de olumsuz etkiledi, üretim sezonun olağandan geç açılmış olmasına rağmen aksama olmaksızın sanayicilerimizin üretime devam etmesi üretim kararlılığımızı, çalışma performansımızı, üretim ve çalışan sağlığına dikkatimizi arttırdı. Toprak Sanayi açısından inşaat sektörünün bir nebze hareketlenmesi ile yılın son çeyreğine dair beklentilerin daha yüksek seviyelere çıktığı düşüncesindeyim. Sağlıklı, güvenilir ve kaliteli ürünlerin sağlığın her şeyden önemli olduğu bu dönemde yapılarımızda da kilden imal tuğla kiremit ürünlerin kullanılmasının ne kadar doğru olduğunu gösterdiğinin akıllara kazınması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.