Fuar açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Tufan Köse, Türkiye Berberler ve Kuaförler Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, US Fuarcılık Genel Müdürü Ülker Selviler, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP İl Başkan Vekili Mustafa Özenç, MHP Merkez İlçe Başkanı Reşit Büğdüz, CHP İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Vekili Seval Demirci, Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu Başkanı Çorum Taksiciler Minibüscüler ve Servisciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Çorum S.S. Çorum 32 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Eker, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Kılıç, Sungurlu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mutlu Karslı, Yayla Haber Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İlhami Türksal ve çok sayıda güzellik firması yöneticisi katıldı.

Törende açılış konuşmasını US Fuarcılık Genel Müdürü Ülker Selviler, yaptı.

Ülker Selviler yaptığı konuşmada, “Estetik, güzellik, kozmetik ve kişisel bakım sektörü pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında yer aldı. Sokağa çıkma yasakları, yapılamayan düğünler, organizasyonlar, etkinlikler sosyal yaşamı adeta durdurdu. Durma noktasına gelen sosyal yaşama rağmen bu sektördeki ayakta kalma mücadelesinin, sabrin, dayanışmanın ayakta alkışlanması gerektiğine inanıyorum. Normalleşme sürecinde sektörün bölgedeki bu ilk etkinliğinin hepimize uğur ve bereket getirmesini diliyorum. Biz bu fuara başından beri inandık. Bugün İç Anadolu ile Karadeniz'i buluşturan kavşak olan Çorum'da bu fuarı yüzlerce markayla açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Olumsuz koşullara rağmen böylesine bir etkinliği gerçekleştiriyor olmanın gelecekte daha büyük organizasyonlarım referansı olacağını biliyoruz” dedi.

“Çorum Berberler ve Kuaförler Odası'nın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz Çorum Güzellik ve Kozmetik Fuarı, üç gün boyunca sektör temsilcilerini ağırlayacak. Yeni ürünlerin, yeni yöntemlerin, yeni teknolojilerin sergileneceği fuarımızda konularının uzmanları tarafından verilecek eğitimleri, showları ve konferansları da takip etme imkanı bulacağız” diyen Selviler, “Bu fuarda Ankara'dan Rize'ye Konya'dan Samsun'a 15 ilin meslek odaları iş birliğiyle sektör temsilcilerini fuarımızda ağırlayacağız. Pandemi sürecine rağmen yaklaşık bir yıldan beri üzerinde çalıştığımız organizasyonun ilgili tüm sektörler için bir açılım olacağını ümit ediyoru Bu fuarın gerçekleştirilmesinde önemli payı olan ancak, rahatsızlığı dolayısıyla açılışımıza katılamayan Çorum Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Mustafa Köse'ye acil şifa diliyorum. Kendisini en kısa sürede sağlıkla aramızda görmeyi temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

“BAŞKANIMIZ ÇOK EMEK VERDİ”

Daha sonra Çorum Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Mustafa Köse adına Başkan Vekili Seval Demirci, “Çorum Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Mustafa Köse sağlık problemleri nedeniyle aramızda bulunamadı. Başkanımız çok emek verdi. Aramızda olmayışı bizi derinden üzdü. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum ve iyi fuarlar diliyorum” dedi.

“FUARLAR ŞEHRİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR”

ÇESOB Başkanı Recep Gür ise, “Fuarlar, şehrin gelişmesinde ve güzelleşmesine, esnaf ve sanatkarlarımıza faydası olan fuarlardır. Bununla ilgili çalışmalarına devam eden Mustafa Başkanımız bir rahatsızlık geçirdi. Acil şifalar diliyorum. Bundan sonra fuarlarda daha katkılı daha girişimci, şehrimizi tanıtıcı fuarlar olmasını temenni ediyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fuar açılış konuşmalarından sonra plaket takdimi e çeşitli organizasyonlarla devam etti.